Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Ovo je jedino ispravno"

Šok u Splitu: Šef policije zbog sina iznenada podnio neopozivu ostavku

Slobodan Marendić, bivši načelnik Policijske uprave splitsko-dalmatinske
Slobodan Marendić, bivši načelnik Policijske uprave splitsko-dalmatinske Foto: Josko Ponos / CROPIX
Načelnik splitsko-dalmatinske policije Slobodan Marendić podnio je neopozivu ostavku.

Načelnik Policijske uprave splitsko-dalmatinske Slobodan Marendić podnio je neopozivu ostavku nakon što je u noći s petka na subotu njegov sin sudjelovao u sukobu u kojem je jedan mladić teško ozlijeđen.

"S obzirom na to da je u ozljeđivanju mladića sudjelovao i jedan od mojih sinova, provođenje kriminalističkog istraživanja preuzeli su policijski službenici druge policijske uprave kako bi sve bilo istraženo maksimalno profesionalno, poštujući načelo institucionalne neovisnosti", stoji u priopćenju.

"Iako ne postoji nikakav propust u smislu rukovođenja policijskom upravom niti sam se osobno ogriješio o zakon, smatram da je privatna situacija u kojoj sam se našao kao otac, nespojiva s mojom profesionalnom ulogom načelnika policijske uprave", dodao je.

Pročitajte i ovo Potraga za tijelom dvogodišnje Danke Ilić - 1 Iz minute u minutu FOTO/VIDEO Ocu osumnjičenog za ubojstvo male Danke određen pritvor, naložena obdukcija umrlog sina: Tijelo ubijene djevojčice traže dronovi

Također je napisao da je jedino ispravno da se trajno izuzme od obavljanja rukovodećih funkcija unutar MUP -a.

"Pored svih napora za očuvanje sigurnosti, pored programa prevencije koje organiziramo i provodimo nemam moralno pravo ostati na čelu ove policijske uprave. Stoga sam s današnjim danom podnio neopozivu ostavku na mjesto načelnika Policijske uprave splitsko-dalmatinske", objavio je.

"Zahvaljujem svim djelatnicima, kolegama i nadređenima na suradnji i korektnosti prethodnih godina i siguran sam da će razumjeti moju odluku. Obitelji ozlijeđenog mladića izražavam žaljenje zbog ovakvog događaja i nadam se prije svega što skorijem ozdravljenju njihova sina", zaključio je načelnik.

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina predložio je ministru unutarnjih poslova Davoru Božinoviću prihvaćanje ostavke, što je i učinjeno. Poslove načelnika Policijske uprave splitsko-dalmatinske do daljnjega će obavljati sadašnji zamjenik načelnika policijske uprave, Marko Srdarević.

Pročitajte i ovo Odron kod Mostara nema struje VIDEO Užas kod Mostara: Tri automobila propala u jezero nakon odrona

Podsjetimo, iz splitsko-dalmatinske policije jučer su izvijestili da je oko 3:30 ujutro zaprimljena dojava da u ulici Put Supavla u Splitu ispred kluba leži muškarac koji je najvjerojatnije ozlijeđen. Do tučnjave je navodno došlo nakon što je Marendićev sin stao u obranu svoje sestre.

Prevezen je na pružanje liječničke pomoći, zadržan je u bolnici i utvrđeno je da je zadobio teške tjelesne ozljede glave i mozga te da je u životnoj opasnosti. Policija je izvijestila da se radilo o sukobu dvaju osoba.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić tv gostovanje Vučić o ubojstvu Danke: "Ovo zaslužuje smrtnu kaznu, ponovit ću taj zahtjev Vladi Srbije"

Inače, ovo nije prvi put da je jedan od Marendićevih sinova u medijima. Jedan je u listopadu 2018. godine uzeo očev službeni automobil te se u alkoholiziranom stanju zabio u ogradu mosta na splitskim Bačvicama. Protiv mladića pokrenut je prekršajni postupak zbog vožnje pod utjecajem alkohola, a nakon odrađenog humanitarnog rada kaznena je prijava odbačena.

Marendić je i tada podnio ostavku na mjesto načelnika policije, a na tu je poziciju ponovo imenovan 2021. godine, nakon što je dotadašnji načelnik otišao u mirovinu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene