Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Po džepu najviše boli

Obračun s konzumentima alkohola u staroj gradskoj jezgri: Pogledajte kolike kazne su ispisali redari

Zbog kršenja Odluke o javnom redu i miru, splitski komunalci su u petak izdali prvih 13 kazni prekršiteljima koji su u staroj gradskoj jezgri na javnoj površini ispijali alkohol, objavio je u subotu na društvenoj mreži dogradonačelnik Splita Bojan Ivošević.

Dogradonačelnik Splita Bojan Ivošević istaknuo je da je i prije angažmana zaštitara komunalno redarstvo Grada Splita krenulo u primjenu Odluke o javnom redu i miru.

"Želimo rebrendirati grad Split, promijeniti strukturu gostiju koja dolazi u grad, maknuti se s lista najpoželjnijih destinacija za partijanere, i zapravo više privući obiteljski turizam ili pojedince koji žele uživati u našem gradu, diviti se ljepotama grada i moru, a ne samo dolaziti i dernečiti u Split", kazao je Ivošević za Dnevnik Nove TV.

Tako je samo jučer izdano prvih 13 kazni za konzumiranje alkohola u staroj gradskoj jezgri, od 300 eura, a za one koji kaznu plate u roku od tri dana iznos će biti pola manji, 150 eura.

Gradsko vijeće Grada Splita je krajem svibnja usvojilo Odluku o javnom redu i miru kojom se mogu izdati kazne onima koji na nedopušten način remete javni red i mir, rad ili red života stanovnika Splita, ometaju kretanje na ulicama, vrijeđaju moral, te ugrožavaju opću sigurnost ljudi i imovine.

Pročitajte i ovo Kazne za turiste - 3 Žele im stati na kraj Split uveo kazne za razularene turiste: "Ujutro kad se probudimo prvo što vidimo je ljudski izmet"

Primjerice, konzumiranje alkohola na površini javne namjene kažnjava se s 300 eura, a isto toliko će platiti oni koji se penju i sjede po kulturnim spomenicima i spomen pločama.

Upola manju kaznu će platiti oni koji povraćaju na splitskim javnim površinama, kao i oni koji obavljaju građevinske radove od 14 do 17 sati i od 22 do 7 sati.

Policiji u kažnjavaju, ljeti mahom turista, pomaže i desetak zaštitara koji tijekom sezone čuvaju red Splićana od 22 do 4 sata.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene