Obavijesti Video Pretražite Navigacija
BIT ĆE SPREMNI

Policija uoči utakmice Hajduka i Rijeke objavila uvjete za ulazak navijača na stadion: "I gostujući i domaći navijači imaju isti tretman"

Aktualno Galerija Slobodan Marendić - 4 Slobodan Marendić - 4 Foto: DNEVNIK.hr Slobodan Marendić - 1 Slobodan Marendić - 1 Foto: DNEVNIK.hr Slobodan Marendić - 2 Slobodan Marendić - 2 Foto: DNEVNIK.hr Slobodan Marendić - 3 Slobodan Marendić - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Domagoj Mikić Galerija 1/5 >>
Finale nogometnog kupa svoje zagrijavanje će imati i u četvrtak na ulicama Splita, a zbog divljanja huligana na autocesti policija ovog puta ništa ne prepušta slučaju. Umjesto o taktici i očekivanjima, priča se o blokiranju ulica za vozila i pješake, zabrani parkiranja i strogim kontrolama na ulasku u stadion.

Reporter Domagoj Mikić razgovarao je za Dnevnik Nove TV s načelnikom PU splitsko-dalmatinske Slobodanom Marendićem o tome što ih u četvrtak očekuje i jesu li spremni za jedan od najizazovnijih zadataka.

"PU splitsko-dalmatinska i MUP zajedno s navijačima Hajduka i Rijeke, organizatorima iz HNS-a, nogometnih klubova Hajduka i Rijeke učinit će sve da svi sigurno dođu i odu sa stadiona. Pripremali smo se za utakmicu visokog rizika i pripremamo je više od mjesec dana", rekao je. 

Ispomoć dolazi iz svih krajeva Hrvatske. "Sva tehnika koja je na raspolaganju i u funkciji će biti dostupna. Pričali smo i o videonadzoru, našim vozilima, specijalnim vozilima, kolegama iz svih županija. Koncentrirat ćemo se da dostojanstveno i sportski privedeno utakmicu do kraja i osiguramo svima mir", dodao je Marendić.

Pročitajte i ovo Arsen Bauk, Zlatko Hasanbegović i Mislav Bago U DNEVNIKU NOVE TV Dinamovac Hasanbegović vs. hajdukovac Bauk o subotnjem sukobu: "Navijačka logika je uvijek ista", "Ne treba biti Einstein da se to zaključi"

Dogovoreni su transferi navijača do stadiona. "Učiniti ćemo sve da to prođe normalno i očekivano", rekao je.

Na pitanje imaju li evidenciju potencijalnih ljudi koji bi mogli raditi probleme, naveo je da će se poštivati zakon po tom pitanju. "Mi ćemo sve sutra provesti i za navijače Rijeke i za navijače Hajduka".

Pročitajte i ovo PUZ OGLASIO SE I DORH Policija otkrila nove detalje o makljaži na autocesti: "Sve ukazuje na to da je njihov napad bio pomno pripreman i dogovoren"

Objasnio je i uvjete pod kojima navijači mogu ući na stadion, ali i unijeti transparente. "I gostujući i domaći navijači imaju isti tretman. Ući na stadion znači da ste prošli sigurnosni pregled. Što se tiče transparenata, mogu unijeti one koji ne vrijeđaju, ne pozivaju na nasilje, ne promoviraju mržnju. Na stadion navijači neće smjeti unijeti alkohol, navijači ne smiju biti u alkoholiziranom stanju ni imati predmete pogodne za napad", naveo je.

I s Torcidom i Hajdukom imaju dobru suradnju, a policija će na Poljudu dežurati već od srijede navečer.

Što je još rekao načelnik PU splitsko-dalmatinske pogledajte u videozapisu.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene