Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Splitski šušur

Split: Hoteljeri zadovoljni, kolone u luci, pune plaže

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Split je ovih dana domaćin atletskog kupa pa je grad pun sportaša, ali i turisti su odlučili ostati u rujnu.

Nebo se razvedrilo, hotelijeri su zadovoljni, u luci još uvijek kolone, plaže dobro popunjene, a grad je sve samo ne pust. Stranih jezika od svuda, a na sve strane mladi Australci. Startao je rujan, ali tko gleda kalendar. Splitske Bačvice i dalje pune prskanja mora i osunčanih tijela. Atletičari su zauzeti pripremama za natjecanja pa baš ne šetaju, ali subota je ujutro,turisti krstare Rivom, a svatko nešto pojede popije, kupi, sve je to zarada.

Pročitajte i ovo Ruski travel bloger objavio je snimke s putovanja u Sjevernu Koreju Skijanje kod Kim Jong Una Najzatvorenija zemlja primila prve turiste: "Vidjeli smo tek dvije trgovine, a posebne upute dobili smo za fotografiranje i - presavijanje novina" Kali, otok Ugljan "Ne znamo što će biti dalje" Kupili kuću iz snova na Jadranu, a onda je počela noćna mora: Zapalili im auto, otrovali mačku...

Konobarima pune ruke, a i su nosači umorni. Ne izgleda kao da je ljetu kraj. Kreće posezona pa mislite da dolaze tek stariji gosti i smiraj, ali nije baš tako. Jedrenjaci kojima je ukrcajna luka Split prepuni su mladosti koja voli sedmodnevna krstarenja.

>> Turizam se jedini oporavlja, i kolovoz je u plusu

Na pitanje kako je bilo proteklih mjeseci, ugostitelji odgovaraju da je sezona odlična, bolja nego prošla. Trajekti su, treba reći, ipak puniji u povratku sa otoka, ali još uvijek odlično popunjeni odlaze i prema otocima. Najveće gužve su ujutro, a u dva sata i dalje kolone za Hvar i Vis. Dovoljno da ne izgleda pusto, a bez prevelike vrućine, znojenja i nervoze. Rujan na Jadranu, čisto uživanje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene