Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Radnici predložili otvaranje stečaja

Split: Ročište za Dalmatinku Novu nije održano

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na splitskom Trgovačkom sudu, zbog zahtjeva Uprave Dalmatinke Nove za izuzećem tog suda, njegova predsjednika i svih sudaca, nije održano ročište o prijedlogu 180 radnika za otvaranjem stečajnoga postupka nad tom tvrtkom zbog neisplaćenih plaća.

Sudac Ivan Bastić zbog toga je prekinuo postupak, a o zahtjevu za izuzećem odlučivat će Visoki trgovački sud u Zagrebu. Uprava, osim što smatra da nema razloga za otvaranje stečaja, u podnesku kojega je Sudu predao pravni zastupnik Dalmatinke Nove Tomislav Krka, tvrdi i da radnici i mediji vrše pritisak na taj sud.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ozlijeđen košarkaš Dalmatinka Nova: Bagere zaustavljali tijelima Slika nije dostupna Dosadilo im čekati Radnici Dalmatinke Nove prosvjeduju pred sudom

>> Još nema odluke o kaznenoj prijavi protiv sindikata Dalmatinke Nove

Dalmatinka Nova u vlasništvu je talijanske braće Ladini, a radnici su predložili otvaranje stečaja jer im još nisu isplaćene plaće za rujan, listopad i studeni prošle godine. Plaće nisu primili ni za prosinac te za siječanj i veljaču ove godine, a tvornica, kojoj su zbog dugova isključene struja i voda, ne radi već godinu dana.

Ukupno dugovanje Dalmatinke Nove, prema najsvježijim podacima iz ožujka, iznose 9.536.203,25 kuna, a račun je u blokadi. Vioski trgovački sud o zahtjevu za izuzećem splitskoga Trgovačkog suda mora odlučiti u roku od mjesec dana,

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene