Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'More je kopno'

Split: Postignut minimum potpisa za referendum u županiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Posljednji je dan prikupljanja potpisa za referendum o arbitražnom sporazumu sa Slovenijom, koje je potaknula građanska inicijativa 'More je kopno'.

Njihovi predstavnici iz Splitsko-dalmatinske županije, aktivni su i danas. Tvrde da su prikupili, zaključno s jučerašnjim danom, oko 40 tisuća i 850 potpisa, što znači da je u toj županiji postignut potreban minimum od deset posto biračkog tijela. No, napominju da potpisi još stižu. Grad Zagreb se za sada približio brojci od oko 100 tisuća, no bit će potrebno još vremena prije nego se prebroje svi potpisi u Hrvatskoj.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Detalji pregovora na vidjelu Pahor: Kosor je za ulazak u EU dala izlaz na more Slika nije dostupna Ocjena ustavnosti Sporazum o arbitraži upućen na Ustavni sud

No, njihov zahtjev za referendumom danas više nema smisla jer je sporazum već ratificiran u Hrvatskom Saboru. Bez obzira na to, u inicijativi More je kopno poručuju da će referendum tražiti. A i tražit će od Ustavnog suda ocjenu ustavnosti Zakona o ratifikaciji sporazuma o arbitraži, kao i i Zakona o referendumu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene