Obavijesti Video Pretražite Navigacija
istraga se nastavlja

Policija objavila snimke uhićenja osumnjičenog za ubojstvo u Omišu: "Radi se o nezapamćenoj, brutalnoj, bezobzirnoj likvidaciji"

Očevid u tijeku (Foto: Dnevnik.hr)
Očevid u tijeku (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Očevid u tijeku (Foto: Dnevnik.hr) Očevid u tijeku (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Očevid u tijeku (Foto: Dnevnik.hr) Očevid u tijeku (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Splitska policija o uhićenjima u Omišu Galerija 1/3 >>
Trojica osumnjičenih (34, 46, 47) danas su dovedena pred pritvorskog nadzornika, a kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Tri muškarca uhićena su u četvrtak u Šibeniku i Omišu zbog ubojstva Karmelina Fistanića. U Šibeniku je uhićen 38-godišnjak, a na području Omiša 34-godišnjak i 46-godišnjak. Splitska policija je na konferenciji za novinare iznijela rezultate istraživanja te su objavili fotografije i snimku uhićenja

"Obavljeno je više pretraga u Zagrebu, Šibeniku i Omišu. U Šibeniku su kod 47-godišnjaka pronađeni 2,3 grama kokaina, 125 grama hašiša, amfetamini te 41 komad streljiva. Uz kaznenu prijavu osumnjičeni su danas dovedeni pritvorskom nadzorniku", kazao je Ante Matković, načelnik Sektora kriminalističke policije,

"Radi se o nezapamćenoj, brutalnoj, bezobzirnoj likvidaciji", rekao je Ivica Buzov i istaknuo da su proveli 22 pretrage i pronašli odjeću koju su mogli povezati s ubojstvom. Kriminalističko istraživanje se nastavlja. 

"Omiški građani mogu ponovno biti spokojni", rekao je načelnik omiške policije i dodao kako je to poruka da se policija zna suprotstaviti kriminalu kao što je znala braniti zemlju.

 

Počinitelji su boravili na području Omiša barem mjesec dana. Dobro su se pripremili. Matković je zahvalio svima koji su sudjelovali i u istrazi te potvrdio da je bila uključena i SOA.

Iz razgovora s ozlijeđenom 39-godišnjakinjom, očevicima i stanarima došli su do podataka o motociklu koji je korišten, objasnila je policija. Na temelju tih saznanja profilirali su tko bi mogao biti počinitelj. 

"Između žrtve i jednog od osumnjičenika postoji sudski spor. Žrtva je tražila naknadu štete od oko 500.000 kuna", kazala je policija. 

Na konferenciji su bili prisutni Ante Matković, načelnik Sektora kriminalističke policije, Ivica Buzov, voditelj Službe općeg kriminaliteta, i Vlade Perkušić, načelnik Policijske postaje Omiš.

Među uhićenima je i Stipe Ringwald, bivši motociklistički prvak koji godinama puni novinske stupce.

Podsjetimo, početkom studenog 38-godišnjem Fistaniću iz Piska ubojica je prišao motorom i ustrijelio ga dok je sjedio u automobilu koji je bio parkiran uz Jadransku magistralu. Nakon napada motorist je pobjegao.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene