Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NAKON JAVNOG SAVJETOVANJA

Pravedan udar na džepove? Split će rigorozno kažnjavati bacanje otpada u prirodu

Otpad
Otpad Foto: DNEVNIK.hr
Nova vlast u Splitu u četvrtak će odlučivati o kažnjavanju pravnih i fizičkih osoba za bacanje otpada u prirodu. Kazne se, prema aktualnom prijedlogu, penju i do 200.000 kuna.

Splitsko Gradsko vijeće u četvrtak će održati novu sjednicu. Jedan od amandmana bit će i nepropisno odbacivanja otpada u prirodu.

Prema amandmanu pravne osobe kažnjavale bi se od 20.000 do 200.000 kuna, odgovorna osoba u pravnoj osobi od 10.000 do 100.000, a fizička osoba dobila bi kaznu od 10.000 do 100.000 kuna.

To je odluka čije je donošenje pokrenula još bivša vlast, a prošla je javno savjetovanje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ulice pod vodom VIDEO Kaos u Splitu: Ogromna količina kiše potopila grad, vode je ponegdje bilo i pola metra

Pročitajte i ovo Razvoj cjepiva za koronavirus Drugi put gori simptomi Splićanka se dva puta u četiri mjeseca zarazila koronom, stručnjak objasnio kako je to moguće

"Radi se ni o čemu drugome nego o usklađenju sa Zakonom koji je stupio 31. srpnja na snagu. Vlada RH i nadležno ministarstvo prepoznali su problem bacanja otpada u okoliš kao jedan od gorućih problema našeg društva i kao što vidite, pojačali kazne i za privatne osobe i za fizičke osobe - obrtnike i fizičke osobe. Tako će u budućnosti grad Split imati mogućnost neku veću firmu koja baca otpad u okoliš kazniti kaznama do 200.000 kuna", objasnio je dogradonačelnik Bojan Ivošević za Dalmaciju danas.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene