Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Udruga 'Kontra' tužila je Splićanina Davora R., zbog govora mržnje i prijetnji, koje je objavio u komentarima na jednoj internet stranici. Kažnjen je s pet tisuća kuna.


Članice lezbijske udruge 'Kontra' iz Zagreba te su komentare, kao uvredljive i prijeteće, prijavile Općinskom državnom državnom odvjetništvu u Splitu.
43-godišnji osuđenik, pod nickom 'cassanowa' napisao je, kako 'nije normalno da netko 50 metara od Sv. Duje govori kako je normalno da se muškarci vjenčavaju međusobno i posvajaju djecu', te da bi ljudi, koji to mirno promatraju bili beskičmenjaci, jer 'ljudi za vjeru daju život, a ne da se boje bacit kamen na Sotonu', te je pozvao da im se organizacija Pridea omogući u Marjanskom tunelu, indirektno priprijetivši bacanjem 'bojnih otrova', što je sve začinio uvredama na račun LGBT osoba.

Vezani članci Salma Hayek i Owen Wilson Pogledajte predivne prizore iz Splita i Dubrovnika u najavi holivudskog blockbustera Donald Trump Hrvatska profesorica o tijeku i neviđenom kraju mandata Donalda Trumpa: "On je prodao tu priču, ali je daleko od pravog konzervativca"

>>  Privedeni maloljetnici: Jajima i upaljačima gađali pripadnike LGTB zajednice

Time je, stoji u optužnom prijedlogu, po kojem je i kažnjen, kod članova lezbijske udruge 'Kontra' izazvao strah i povrijedio njihovo dostojanstvo, pa je i optužen prema Zakonu o suzbijanju diskriminacije. Splitski je 'cassanowa ' zbog toga osuđen i kažnjen novčanom kaznom u iznosu od pet tisuća kuna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook