Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ovih dana, gotovo na plus 40, mnogi su bar jednom poželjeli biti negdje na snijegu, na temperaturi oko nule. A snijega ima samo 20-ak minuta od mora - na Velebitu.


Snijeg u kolovozu, dostupan gotovo svima! Nemoguće? Nije, jer tek nekoliko stotina metara od Zavižana jedna je od nekoliko jama s vječnim snijegom.

Vezani članci Pao prvi snijeg i HGSS već ima pune ruke posla - 5 VIDEO HGSS zbog snijega ima pune ruke posla, spašavali tri osobe u dvije akcije: "Di će pitaj Majku Božju - to nije normalno" Snijeg u Dalmaciji - 1 Nakon kratkog predaha od kiše u nekim krajevima moguć i snijeg: Neki će uživati na zubatom suncu

'Sad je i malo snijega kako inače zna biti ovdje. Jer ovo je natprosječno topla godina i kolovoz. Lani je ovdje bilo puno više snijega i ima ga cijele godine', kazao je Ivica Krmpotić, nadzornik Nacionalnog parka Sjeverni Velebit.

Na vječitim velebitskim snjegovima i u kolovozu je potrebna jakna. A ni u njoj nije ugodno, jer temperatura ni tijekom ljeta ne prelazi nula stupnjeva.

'Sve više i više ljudi dolazi. Ovo im je atrakcija. Dolaze tu uzeti malo snijega, istopiti ga, a pogotovo je zanimljivo za djecu i roditelje', kaže nadzornik.

S tim se slažu i strani turisti koji su spas od sparine potražili na Velebitu. 'Ovdje je puno lakše nego na moru. Može se šetati, lakše se diše', kazala je Doris, turistica iz Njemačke.

'Bili smo u Paklenici, sad malo na Zavižanu pa idemo na more i - onda kući', rekao je Paul iz Velike Britanije.

Ne čudi što su mnogi spas od vrućine pronašli na još neistraženom Velebitu. Priliku da se u istom danu mogu skuhati na plaži, a onda ohladiti na snijegu - nema baš svatko. 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju