Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Prekinimo šutnju"

FOTO Šokantne ispovijesti: Majke iz cijele Hrvatske dijele negativna iskustva s poroda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U sklopu akcije koja traje 16 dana Udruga Roditelji u akciji (RODA) pozvala je majke da podijele svoja negativna iskustva tijekom poroda u hrvatskim bolnicama.

Prekinimo šutnju naziv je akcije u sklopu koje majke dijele svoja negativna iskustva prilikom poroda. Akciju koja će trajati ukupno 16 dana povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama pokrenula je Udruga Roditelji u akciji (RODA).

Pročitajte i ovo Ilustracija Zlostavljanje u Srbiji Mučna svjedočanstva: Ako se žale na bol, vežu ih, ne daju im anesteziju - "Rodila sam mrtvorođenče. Sama, bez ikoga u blizini" Slika nije dostupna 'PREKINIMO ŠUTNJU' ISKUSTVA IZ RODILIŠTA 'Vezali su mi noge, smijali su se, tretirali me kao životinju...'

'Žalosno je i alarmantno što je nasilje nad tijelom žene koja rađa i djetetom koje se rađa, još uvijek društveno prihvatljivo i opravdano. A od žena se očekuje da o svojim traumama ne govore', poručili su.

Rodilišta sve bolja, no što je s porodom kod kuće?

'#PrekinimoSutnju poziva žene da podijele svoje loše iskustvo poroda, kao dio procesa izlječenja od traume i kao čin bunta protiv tradicionalno ukorijenjenog stava da se o iskustvu poroda (lošem) ne priča i da je jedino važno da je porod rezultirao zdravim djetetom', stoji na službenoj Facebook stranici na kojoj se također objavljuju ispovijesti žena.

Udruga je pozvala žene da prekinu šutnju i zamijene je snažnim krikom kakvim žene diljem svijeta rađaju, te da zajedno s njima obilježe šesnaest dana aktivizma protiv nasilja nad ženama koji je dio globalne kampanje za ženska ljudska prava. Ako i vi imate iskustvo koje biste željeli podijeliti s drugima, to možete učiniti na stranici rodilista.roda.hr.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene