Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vjerovali ili ne

Snijeg vam pomaže da - štedite!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ekipa Provjerenog donosi vam odgovore na pitanja: kako nam snijeg smanjuje račune za grijanje i zašto ga baš nikad ne smijemo jesti!

Ako ste ikada među dlanove uzeli komade snijega i pojeli ih – možda ne želite nastaviti čitati ove podatke. Naime, dok padne s visine od nekoliko tisuća metara na tlo, u njemu završe čestice koje nikad ne biste stavili u usta. 'Nemojte to ni slučajno napraviti! Snijeg je najprljaviji materijal koji mi poznajemo na Zemlji. U njemu su otopljeni svi plinovi, sva prašina, sve bakterije koje žive u zraku', rekao je glaciolog dr.sc. Tihomir Marianac ekipi Provjerenog.

Pročitajte i ovo Zabranjena javna tribina u Benkovcu - 3 Gledajte u Provjerenom Lagao da je na putu kako bi izbjegao pitanja, reporterka ga razotkrila: "Ravnatelj nije tu, možda je to bio domar" Iva Radić - 1 Suočavanje s prošlošću Vukovarka koja 30 godina traži istinu o sudbini svojeg oca: Zašto se ništa nije pomaknulo s mrtve točke?

>>VIDEO Pogledajte ove padove na snijegu u Zagrebu!

Zato nam se zrak i čini čišći nakon što padne snijeg, jer se sva prljavština otopi u snijegu, a priroda na taj način čisti svoju atmosferu.

Snijeg je i odličan izolator, pa kada se nakupi na našem krovu, čuva toplinu unutar našeg doma, pa nam na taj način smanjuje račune za grijanje!

Ostale fascinantne podatke o snijegu doznajte večeras u 22:00 u Provjerenom!

 DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene