Snijeg je pao u Gorskom kotaru, na Sljemenu te u višim predjelima Like.


Na glavnim cestama u Gorskome kotaru promet je potpuno prekinut jer su se tegljači prepriječili na kolnicima zbog napadalog snijega, doznaje se iz Centra 112 u Rijeci.

Vezani članci Nevrijeme u Dubrovniku (Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL) Opet problemi: Stiže obilna kiša, jako jugo i olujni udari. U ovim dijelovima Hrvatske bit će najteže Kiša u Zagrebu/Ilustracija (Foto: Emica Elvedji/PIXSELL) Babljem ljetu uskoro je kraj: Temperature ubrzo padaju za 10 stupnjeva, a u ovim krajevima bi mogla zalepršati i pokoja pahulja

U prekidu je i promet autocestom Rijeka-Zagreb i tzv. starom cestom kroz Gorski kotar. Voditelj tehničke jedinice autoceste Rijeka-Zagreb u Delnicama Anton Crnković izvijestio je da je zbog prepriječenih vozila promet blokiran kod čvora Delnica na autocesti Zagreb-Rijeka. Dosad je napadalo oko 20 centimetara snijega, a i dalje pada gust snijeg. Ralice neprestano čiste snijeg s prometnica, ali se vozila ne mogu izvući zato što gotovo nijedno nema zimske gume, izvijestio je Crnković.

Zimski uvjeti u Gorskom kotaru proglašeni su oko 14 sati te se iz prometa isključuju tegljači i prikoličari, a ostala vozila moraju imati zimsku opremu. Teškoće u prometu znatno pojačava bura s olujnim udarima. Na autocesti A1 kroz tunel Sveti Rok vozi se jednom cijevi dvosmjerno, na više dionica između čvora Gospića i tunela Sveti Rok vozi se jednim trakom, a na čvoru Ravča zatvoren je ulazni krak u smjeru Dubrovnika.

Za sutra je najavljeno pretežno oblačno vrijeme, povremeno s kišom, a u gorju iznad 500 metara i snijegom. Obilna kiša, pljuskovi i grmljavina očekuju se jedino u Dalmaciji. Tijekom dana kiša bi trebala oslabiti, u mnogim predjelima i prestati, a na sjevernom Jadranu očekuje se i djelomično razvedravanje. (Hina)