Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HAK upozorava vozače

Snijeg i olujna bura otežavaju promet

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog olujne bure za sav promet zatvorena je dionica autoceste A 1, između čvorova Posedarje i Sveti Rok, a obilazak je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina (D 50 i D 27), izvijestio je jutros Hrvatski auto-klub.

Državna cesta D 54 Maslenica-Zaton Obrovački otvorena je samo za osobna vozilâ. Dionica Jadranske magistrale (D 8), od Senja do Kalobaga, zatvorena je za sav promet, dok od Bakra do Senja i od Karlobaga do Svete Marije Magdalene smiju prometovati samo osobna vozilâ.

Pročitajte i ovo Snijeg pada na višim predjelima Gorskog kotara i Like Očekuje se i sutra Snijeg pada na višim predjelima Gorskog kotara i Like: Pogledajte koliko ga ima Slika nije dostupna Vozači, prilagodite brzinu! Bura i poledica otežavaju promet, temperature u minusu

Dionicom autoceste A 6 Rijeka-Zagreb, od Delnica do Kikovice, samo u smjeru Rijeke, zabranjeno je kretanje za: teretna vozilâ teža od 3,5 tone, vozila s natkrivernim teretnim prostorom, autobuse, motocikle i vozila s kamp prikolicama, zbog bure. U smjeru Zagreba, nema posebnih ograničenja. Paškim mostom zabrana je prometa za I. skupinu vozilâ: motocikle, autobuse na kat i vozila s kamp prikolicama.

Zimski uvjeti u Gorskom kotaru i Lici

Snijeg pada u Gorskom kotaru, Lici i mjestimice u središnjoj Hrvatskoj. Ima ga i na dionicama autocestâ: A 1 između Bosiljeva i tunela Sveti Rok, na A 2 Zagreb-Macelj, od Zagreba do Zaprešića i od Krapine do GP Macelj, na A 3 Bregana-Lipovac, između Ivanić Grada i Novske, te na A 6 Rijeka-Zagreb, od vijadukta Bukovo do vijadukta Lazi. Zbog niskih temperatura moguća je poledica u većem dijelu zemlje, posebice na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima.

Zbog zimskih je uvjeta zabranjen promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu: u Lici: D 1 na Ličkoj magistrali Karlovac-Gračac, D 23 Žuta Lokva-Senj, D 25 Korenica-Lički Osik, D 42 Saborsko-Selište, D 50 Žuta Lokva-Lički Osik, D 52 Špilnik-Vrhovine-Č. Klanac, D 217 Grabovac-G. Vaganac-GP Ličko Petrovo Selo, D 504 Prijeboj-Ličko Petrovo Selo, D 506 Dobroselo-Mazin i D 522 Udbina-Gornja Ploča.

Zbog bure u prekidu trajektne linije

U Gorskom kotaru: A 6 Rijeka-Zagreb, od Kikovice do Bosiljeva, D 3 Stara cesta kroz Gorski kotar, Stubica-Kupjak-Delnice-Kikovica, D 32 Prezid-Delnice-Mrkopalj, D 42 Stubica-Ogulinski Hreljin, D 203 Brod na Kupi-Delnice, D 305 Parg-Čabar, D 501 Oštrovica-Meja te županijske ceste ŽC D 3-Platak, ŽC Crni Lug-Gornje Jelenje, ŽC Vrbovsko-Ravna Gora-Kupjak, ŽC Fužine-Lukovo, ŽC Fužine-Hreljin i ŽC Sopač-Tuk, kao i na ostalim županijskim i lokalnim cestama na području Čabra, Delnica i Vrbovskog.

Za sva vozila obavezna je zimska oprema i na cestama u zaleđu Novog Vinodolskog. Na graničnim prijelazima promet je rijedak. Zatvoren je međudržavni prijelaz Miljana (Krapinsko-zagorska županija), zbog Zbog nepovoljnih vremenskih prilika u prekidu su trajektne linije: Jablanac-Mišnjak prema otoku Rabu, Prizna-Žigljen prema Pagu i Sumartin-Makarska prema Braču. Otkazane su i katamaranske linije: Split-Bol-Jelsa i Split-Vis.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene