Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Svi se pitaju, jesmo li se riješili zime. Uglavnom jesmo, ali nije gotovo, kažu stručnjaci. Vrlo skoro novi snijeg zabijelit će gradove. Loše vijesti za sve one osjetljivije na promjene vremena.


U Dubrovačkoj republici južina je bila olakotna okolnost za građane koji su počinili nekakav zločin. I tada su vremenske promjene imale utjecaj na čovjeka, no u posljednjih 50 godina broj onih koji se žale na utjecaj vremena nevjerojatno je porastao. 'Kad ljudi bolje žive onda primjećuju neke stvari koje prije dok su gledali kako da napune želudac nisu bile baš osobito bitne. Prije 50 godina su ljude mnoge druge brige puno jače brinule. Mislim da je to glavni faktor', rekao je Aleksandar Momirović iz Zavoda za javno zdravstvo.

Vezani članci Katarina Jusić Snijeg i orkanski vjetar stvorili kaos na cestama: Zabilježene brojne nesreće, vozači na jednu stvar i dalje moraju posebno paziti Bijeli pokrivač na Cresu 04 Zabijelili se i otoci: ''Snježni Cres je nešto što se nije dogodilo godinama, zapravo desetljećima''

Glavobolja, nesanica, razdražljivost i dekoncentracija muče do 70 posto ljudi. Na promjene su osjetljivije žene, stariji i zanimljivo - visokoobrazovani ljudi. Iako nam proljeće stiže za samo nekoliko dana - po onome što nas čeka u idućih nekoliko ne bi se tako reklo. 'Slijedi jedna ozbiljnija promjena vremena, zahladnjene koje će početi u četvrtak, u nizinama s kišom u gorju sa snijegom. Ne očekuje se zadržavanje snijega, ali u gorju će ga pasti desetak, možda i malo više centimetara', kaže meteorologinja Ana Bago. Na Jadranu će zapuhati i olujna bura, a temperature će posvuda pasti za osam stupnjeva. Najbolji lijek protiv loše bioprognoze nisu tablete. Radije izađite na zrak i nabacite svoj najljepši osmijeh.