Obavijesti Video Pretražite Navigacija
REDOVNE AKTIVNOSTI

Snažna detonacija uznemirila Zagrepčane, doznajemo o čemu se radi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Snažna detonacija uznemirila je Zagrepčane, ali i stanovnike obližnjih županija. MORH građane moli za razumijevanje i strpljenje.

Oko 10:37 vojni MIG-21 probio je zvučni zid, a detonacija se čula u cijelom Zagrebu i okolici.

Ministarstvo obrane je na svojim stranicama najavilo letačke aktivnosti za današnji dan. "U okviru planiranih zadaća Hrvatskog ratnog zrakoplovstva piloti 191. eskadrile lovačkih aviona 91. krila će u petak, 14. siječnja 2022. u periodu od 10 do 16 sati provoditi redovite letačke aktivnosti, tijekom kojih se može očekivati probijanje zvučnog zida", stoji u priopćenju.

HRZ svoje aktivnosti provodi u područjima propisanih zona letova sukladno regulativi i pravilima koji reguliraju uporabu zračnog prostora u Republici Hrvatskoj.

"Planirani probni let provodit će se kao zadnja faza ispitivanja aviona, tijekom koje se očekuje probijanje zvučnog zida na visini od 10.000 do 14.000 metara na području Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke, Požeško-slavonske, Osječko-baranjske i Virovitičko-podravske županije uz pridržavanje svih sigurnosnih mjera", poručuju iz MORH-a.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna od 14 do 16 sati MORH poslao važnu obavijest za šest županija: Mole za razumijevanje i strpljenje

Pročitajte i ovo Zoran Milanović / Mario Banožić NEMA POMIRENJA Isparilo 200 milijuna eura? Banožić odgovorio Milanoviću o nabavi ratnih aviona: "Ne može reći da nije znao detalje"

Građane mole za strpljenje i razumijevanje zbog kratkotrajne pojačane buke uslijed probijanja zvučnog zida.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene