Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drama na željezničkom kolodvoru

Prometnik HŽ-a pijan propuštao vlakove te istovremeno prijetio smrću sinu i ženi, policija događaj prešutjela

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na željezničkom kolodvoru u Ogulinskom Hreljinu policija je ovoga tjedna uhitila službujućeg prometnika koji je pijan prijetio maloljetnom sinu i bivšoj supruzi. Iako u Hrvatskim željeznicam (HŽ) propagiraju nultu toleranciju na alkohol prometnik je, kako se doznaje, u konačnici ispitan samo zbog obiteljskog nasilja.

Svjedoci incidenta na željezničkom kolodvoru ističu da je prometniku nakon uhićenja zbog prijetnji na radnom mjestu izmjereno 1,71 promila alkohola, zbog čega se vozači automobila, primjerice, odmah isključuju iz prometa.

Pročitajte i ovo Radovi na aglomeraciji u karlovačkoj Zvijezdi - 1 Obnova iz pakla Žena upala u iskopanu rupu duboku tri metra, radove kao da izvodi tvrtka A je to, a neki su u suzama zvali gradonačelnika Počele su pripreme za dolazak baterijskih vlakova baterijski vlakovi Počele pripreme za dolazak suvremenih vlakova, mogu voziti do 160 kilometara na sat

Iako policija taj događaj nije spomenula u svojim dnevnim izvješćima, Općinsko državno odvjetništvo potvrdilo je da je uhićeni prometnik ispitan zbog sumnje da je "počinio kazneno djelo prijetnje", nakon čega su mu "izrečene mjere opreza".

"Kako se u navedenom predmetu provode izvidi, a postupanje tijekom izvida je tajno, nismo vam u mogućnosti dati više informacija o samom predmetu“, odgovorila je zamjenica općinskog državnog odvjetnika Anamarija Turkalj.

Podaci koji su u ovom slučaju tajni odnose se i na alkoholiziranost prometnika koji je navodno u pijanom stanju propuštao vlakove i istovremeno na sav glas prijetio ubojstvom maloljetnom sinu i bivšoj supruzi.

Hrvatske željeznice potvrdile su da je nakon policijske prijave osigurana zamjena za prometnika u kolodvoru Ogulinski Hreljin te da je željeznički promet funkcionirao nesmetano. O policijskom postupanju, čiji je razlog "privatne prirode", u HŽ-u nisu željeli govoriti.

No, na pitanje o politici prema alkoholu na radnom mjestu u HŽ-u odgovaraju da je u zadnje tri godine otkaz ugovora o radu zbog "pića" dobilo šest radnika.

Ističu da je sankcioniranje alkoholiziranih zaposlenika regulirano nizom akata – od pravilnika preko kolektivnog ugovora do Upute o načinu i postupku ustanovljivanja prisutnosti alkohola u organizmu radnika koji neposredno sudjeluju u obavljanju željezničkoga prometa.

Na konkretan upit o događaju, karlovačka Policijska uprava odgovorila je da "sukladno zakonskim odredbama ne možemo odgovarati na upite u kojima se ukazuje na identitet bilo koje osobe" te da "policija medije i zainteresiranu javnost pravovremeno obavještava o svim sigurnosno interesantnim događajima".

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Andrija Štampar, stanje pijanstva je od 1,5 promila alkohola u krvi, za što je potrebno popiti litru i pol piva, odnosno osam decilitra vina ili 2,5 decilitra žestokog pića. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene