Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Komunalna naknada

Slunj od MORH-a naplatio 1,1 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grad Slunj pozvao se na Zakon o komunalnom gospodarstvu i uspio je naplatiti svoje tražbine.

Grad Slunj prisilno je od Ministarstva obrane naplatio tri mjesečne rate komunalne naknade za korištenje Vojnog vježbališta - za ožujak, travanja i svibanj, ukupno 1,1 milijun kuna, potvrdio je obnašatelj dužnosti gradonačelnika Josip Gračan.

Pročitajte i ovo Vojska Ministarstvo potvrdilo uhićenje Pripadnik MORH-a prevozio migranta: Prijeti mu visoka kazna Vojska nakon natezanja Pao je dogovor između Pantovčaka i Banskih dvora: Zna se tko će biti novi šef vojske

MORH je za siječanj i veljaču uobičajeno platio naknadu, nakon čega je obavijestio grad da po novom Zakonu o upravljanju državnom imovinom više nije dužan lokalnoj samoupravi plaćati komunalnu naknadu za korištenje nekretnina te su uplate prestale.

Grad Slunj pozvao se na Zakon o komunalnom gospodarstvu i uspio je naplatiti svoje tražbine.

'Država je već uložila žalbu, vjerojatno slijedi i upravni postupak, a ne bi me začudilo da sada vladajući izmijene i nekoliko članaka Zakona o komunalnom gospodarstvu kako bi nam uskratili plaćanje, ali treba se boriti', rekao je Gračan.


Na Plesu počinje sastavljanje vojnih MiG-ova

On tako, kako kaže, 's nekom gorkom pobjedom' nakon godinu dana napušta izvršnu vlast u Slunju jer je jučer na izvanrednim izborima za gradonačelnika izabran Jure Katić (HDZ).

Gračan je bio zamjenik Željku Renduliću, dosadašnjemu nezavisnom gradonačelniku koji je kao jedini motiv za ostavku isticao ukidanje komunalne naknade od MORH-a.

Grad Slunj ima 67 naselja na 392,5 četvornih kilometara i 6096 stanovnika, što znači da je gustoća naseljenosti samo 15,52 stanovnika po četvornome kilometru, a prosjek Republike Hrvatske je 78,4 stanovnika, rekao je Gračan i dodao kako od ukupne površine 102 četvorna kilometra Vojnog vježbališta građanima nisu dostupna ni za kakvu gospodarsku djelatnost. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene