Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatsko novinarsko društvo u povodu dvogodišnjice brutalnog premlaćivanja novinara Dušana Miljuša, pozvalo policiju i ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka da konačno uhite napadače i izruče ih sudu.


U otvorenom pismu koje su uputili ministru Karamarku ističu kako je to što nisu pronađeni ni počinitelji ni naručitelj deprimirajuće za samog Miljuša, koji je i još uvijek pod policijskom zaštitom, ali i za novinare u Hrvatskoj koji istražuju kriminal i korupciju.

Vezani članci Tomislav Debeljak Hrvatsko novinarsko društvo osudilo napad Tomislava Debeljaka na novinara Nove TV: "Ispod svake razine" Slika nije dostupna Partnerstvo za društveni razvoj: Nađite Miljuševe napadače

Takva policijska neefikasnost, ističu u HND-u, loša je poruka i za novinarstvo, ali i za demokraciju u Hrvatskoj.

Premlaćivanje novinara Jutarnjeg lista Dušana Miljuša, kojeg su ispred stana palicama napala dva nepoznata napadača, policija je okarakterizirala pokušajem ubojstva, podsjetio je predsjednik HND-a Zdenko Duka. Dodao je kako je sam ministar Karamarko u nekoliko navrata rekao kako je istraga pri kraju, ali do danas napadači nisu uhićeni.

>> Miljuš: Imam indicije tko me pretukao

'Živimo u situaciji u kojoj je mafija jača od države', poručio je sam Miljuš dodajući kako ipak ne gubi vjeru u to da će njegovi napadači i počinitelj biti otkriveni. 'Oni dolaze iz vrlo visokih krugova organiziranog kriminala', rekao je Miljuš izrazivši ujedno nadu kako nitko iz vrha politike ne blokira istragu.

U Hrvatskoj su inače, po Dukinim riječima, još tri novinara i jedna novinska redakcija pod policijskom zaštitom. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju