Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HND poručio policiji

Slučaj Miljuš je deprimirajuć za novinare

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatsko novinarsko društvo u povodu dvogodišnjice brutalnog premlaćivanja novinara Dušana Miljuša, pozvalo policiju i ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka da konačno uhite napadače i izruče ih sudu.

U otvorenom pismu koje su uputili ministru Karamarku ističu kako je to što nisu pronađeni ni počinitelji ni naručitelj deprimirajuće za samog Miljuša, koji je i još uvijek pod policijskom zaštitom, ali i za novinare u Hrvatskoj koji istražuju kriminal i korupciju.

Pročitajte i ovo Prosvjed novinara u Splitu "Zakon opasnih namjera" Novinari prosvjedovali protiv lex AP: "Plenki je malo nervozan" Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a Za Dnevnik Nove TV Predsjednik HND-a o obratu u slučaju lex AP: "Ovo je ustupak pod pritiskom, ali i zamka. Sad imamo još više razloga za prosvjed''

Takva policijska neefikasnost, ističu u HND-u, loša je poruka i za novinarstvo, ali i za demokraciju u Hrvatskoj.

Premlaćivanje novinara Jutarnjeg lista Dušana Miljuša, kojeg su ispred stana palicama napala dva nepoznata napadača, policija je okarakterizirala pokušajem ubojstva, podsjetio je predsjednik HND-a Zdenko Duka. Dodao je kako je sam ministar Karamarko u nekoliko navrata rekao kako je istraga pri kraju, ali do danas napadači nisu uhićeni.

>> Miljuš: Imam indicije tko me pretukao

'Živimo u situaciji u kojoj je mafija jača od države', poručio je sam Miljuš dodajući kako ipak ne gubi vjeru u to da će njegovi napadači i počinitelj biti otkriveni. 'Oni dolaze iz vrlo visokih krugova organiziranog kriminala', rekao je Miljuš izrazivši ujedno nadu kako nitko iz vrha politike ne blokira istragu.

U Hrvatskoj su inače, po Dukinim riječima, još tri novinara i jedna novinska redakcija pod policijskom zaštitom. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene