Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučaj Line Budak

Zamjenik šefa Rebra pacijentici koja ima rak: "Izgubili ste povjerenje? Liječite se drugdje, no ne na teret HZZO-a"

Stjepko Pleština
Stjepko Pleština Foto: DNEVNIK.hr
Nakon što je u četvrtak navečer objavljena priča o pacijentici Lini Budak koja boluje od raka, 15 minuta do 1 sat u noći mailom joj se obratio zamjenik ravnatelja KBC-a Zagreb Stjepko Pleština.

Naime, zbog izgubljenog vremena te činjenice da nije dobila nikakvu terapiju, kao i toga da joj nije propisano liječenje, Budak se odlučila na operativni zahvat u Njemačkoj.

Pleština se u mailu piše o činjenici da Budak nije dobila ključan nalaz, i to sedam mjeseci. Poručuje joj da se liječi negdje drugdje ako je izgubila povjerenje u hrvatsko zdravstvo, piše Index.

"Želim pomoći. Bez partnerstva, razumijevanja i osobito povjerenja između bolesnika i liječnika, nema dobrih rezultata. Navodite da ste izgubili povjerenje u hrvatsko zdravstvo - ako je doista tako, onda je možda razumno liječiti se negdje drugdje. No, ne na teret HZZO-a", napisao joj je u mailu.

Pročitajte i ovo Ministar zdravstva Vili Beroš Pale teške riječi SDP se obrušio na Beroša: "Koliko je još gospodina Matijanića i gospođi Budak potrebno?"

"Ja, da se o meni radi, sigurno ne bih čekao da mi netko dostavi nalaz biopsije mog tumora 7 mjeseci, a potom tražio spas u Njemačkoj", dodao je Pleština.

Pleština navodi da bi njemačkom liječniku, koji je s pacijenticom o njenom stanju razgovarao sat i 20 minuta, dao otkaz da radi kod njega.

Pročitajte i ovo Krešimir Luetić Gost Dnevnika Nove TV Luetić o razgovorima s Berošem i slučaju Budak: "Tražit ćemo očitovanje i medicinsku dokumentaciju od zdravstvenih ustanova"

"Divim se kirurgu na sat i dvadeset minuta razgovora, ja bih mu dao otkaz da radi kod mene. Ili bi to debelo naplatio da sam privatnik (po odvjetničkoj tarifi)", napisao je.

Pročitajte i ovo Vili Beroš - 1 IZVIDI U TIJEKU Beroš o ženi koja mjesecima nije znala da ima karcinom: "Ja ne mogu suditi o osobi koja možda ima neke druge motive"

"Vaš zahtjev da Vam ja osiguram termin početka liječenja do kraja mjeseca, i to po njemačkoj recepturi (uz prethodnu ugradnju porta!), nije izvediv, to Vam ne mogu garantirati. Ako se želite nastaviti liječiti u KBC-u Zagreb, to je Vaše pravo. Nama čast", odgovara Pleština nakon molbe za nastavkom liječenja u Hrvatskoj.

Dodaje da se to radi u prvom slobodnom terminu, ali ne putem maila predstojnika jer - on ne predbilježava.

Cijeli sadržaj maila nalazi se na Indexu.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene