Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučaj Goljak

Potresno svjedočanstvo dječaka (10): 'Neka prestane lagati, sjećam se skoro svega što mi je radila'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
10-godišnji dječak detaljno opisuje kako ga je medicinska sestra na Goljaku tukla.

Nakon što nas je prošloga tjedna šokirao odgovor policije kako na Goljaku nema elemenata kaznenog djela, novinarka Provjerenog Maja Medaković je nastavila kopati po priči. Snimka do koje je sada došla, krunski je dokaz optužbama.

Pročitajte i ovo Provjereno: Moje mjesto pod suncem - 8 Moje mjesto pod suncem Posebno mjesto koje pomaže drugima: "Kako očekivati da dijete bude dobro i pristojno u školi kad je zapravo gladno?" Provjereno: Bibliobus - 5 Na kotačima Svaki dan vozi stotine kilometara, ali nije profesionalni vozač: Pogledajte zašto se Anti djeca najviše vesele

Naime, 10-godišnji dječak detaljno opisuje kako ga je medicinska sestra tukla. Pitamo se: što još trebamo pribaviti kako bi odgovorni konačno progledali, a oni koji se tako odnose prema djeci snosili posljedice za svoje ponašanje?

'Ovako me nagnula na koljeno… i onda me po guzi  i onda po glavi i onda se derala na mene' - tako je o onome što je doživio od jedne, kako je zove, tete na na Goljaku nedavno ispričao mami.

Mama Ivana pitala je i pita još uvijek svog sina je li joj lagao. Sve kako bi bila sigurna da se ono o čemu priča njezin dječak, možda ipak nije dogodilo. Jer da mu je dijete bilo zlostavljano u bolnici, ni jedan roditelj ne želi doznati.

'Mi smo pisali zadaću i on nije htio pisat i ja sam malo podigla glas i rekla sam dobro, ako ne želiš pisat kući sada zadaću, idemo na Goljak, tamo ćeš pisat. Onda se on počeo plakat i rekao da ne želi ići na Goljak, da je tamo bio maltretiran. Ja sam ga pitala tko te maltretirao, on je rekao teta…', priča mama Ivana Novosel.

Sve joj je spomenuo još prije godinu dana, puno prije nego što je priča o Goljaku izašla u javnost. No, ona mu tada, kaže, nije baš vjerovala.

Bolna su sjećanja oživjela prije nekoliko tjedana, a on je tek tada ponovno skupio hrabrosti o svemu ispričati mami.

Rođen je u 32. tjednu trudnoće, a kao posljedica preranog porođaja ostala je cerebralna paraliza. Razlog zbog kojeg je ovaj dječak do svoje šeste godine bio na Goljaku, na odjelu dojenčadi i male djece. Isto onom na kojem još uvijek radi optužena sestra.

'Kada bi ona radila tamo, ja sam se počeo ježiti i tresti', priča dječak.

Ako bi mu iz pelena, kaže, malo pobjeglo ili bi se krivo obukao, znao je što slijedi. Vikala je na njega i govorila mu 'konjino'. Osjećao se, kaže, grozno.

Čvrsto vjeruje svom sinu

Mama Ivana kaže da ne postoji mogućnost da njezin sin priču preuveličava. Poznaje, kaže, svoje dijete i čvrsto mu vjeruje.

'Njemu u školi kad se desi loša stvar, on meni neće reći odmah nego mi kaže nakon nekog određenog vremena kada ga prestane biti strah', kaže mama.

Žao joj je kaže, što je sumnjala. Jer da je progovorila još prije godinu dana, možda se ništa od ovoga ne bi dogodilo. A onima koji pred svime zatvaraju oči i sigurni su kako se na Goljaku ne događa ništa strašno, on onako iskreno dječiji poručuje: 'Ja ću onda reći neka ona prestane lagati jer se ja sjećam skoro pa svega što mi je radila'.

Emisiju gledajte četvrtkom od 22:15 na Novoj TV, a više o pričama iz Provjerenog saznajte na novatv.hr/provjereno

Propustili ste emisiju? Pogledajte je besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene