Policija, ilustracija (Foto: Pixsell,Ivo Cagalj)
Policija, ilustracija (Foto: Pixsell,Ivo Cagalj)

Slovenka tvrdi da ju je u Dragi Bašćanskoj na Krku pretukao bračni par. Kaže da je razlog tome – hranjenje mačaka.


Napad se, tvrdi 43-godišnja Slovenka, dogodio u ponedjeljak u Dragi Bašćanskoj na Krku. "To je problematičan bračni par koji je u sukobu sa svima u naselju, uključujući i njihovu obitelj. Mi smo njihovi prvi susjedi, nažalost. Oni ovdje žive deset godina, a mi imamo vikendicu više od 40 godina. Svaki kontakt s njima bio je novi problem. Trudili smo se igronirati ih", kazala je Slovenka.

Vezani članci Akcija spašavanja, ilustracija (Foto: HGSS) - 2 Na Krku pronađeno tijelo muškarca: Poljak je otišao biciklom i otada mu se izgubio svaki trag Pronađene krivotvorene tenisice (Foto: PU primosko-goranska) - 2 Goranka preko društvene mreže prodala tisuće lažnih Adidas, Nike i Converse tenisica i zaradila milijune

Kao razlog za napad navodi – hranjenje mačaka. Kaže da su ''problematični'' susjedi hranu za mačke stavljali ispred njezine kuće, a mačke su hranu razbacale posvuda. "Kad sam sve očistila, ostavila sam poruku napisanu na papiru, da za mačkama čisti onaj tko ih hrani. Susjeda je na to reagirala tako da je donijela još hrane za mačke. Kad sam to vidjela, pokupila sam hranu kako bih je bacila, a ona me je napala", opisuje Slovenka za 24ur.

"Nisam joj ništa napravila niti je uvrijedila, no susjeda je nasrnula na mene, a pomogao joj je i suprug. Brutalno su me pretukli", dodala je Slovenka. Navodi da je o svemu obavijestila policiju. "Došao je jedan mladi policajac koji je nagovarao mene i članove moje obitelji da ne podnosimo prijavu jer su kazne u Hrvatskoj vrlo male i neće imati nikakva utjecaja na nasilnike", opisala je.

I sama sudjelovala?

U Policijskoj postaji Krk saslušali su je i, kako je rekla, pokušali uvjeriti da prizna da je i sama sudjelovala u cijelom događaju. Kao jedinu svjetlu točku u cijelom slučaju navodi prisustvo slovenskog policajca koji u sezoni pomaže hrvatskim kolegama na Krku.

Napad su promatrala dvojica desetogodišnjaka. Jedan od njih je njezin sin. "Moj sin je prestrašen, gledao je kako mu tuku majku. Ne želi više biti ovdje", kazala je. "Izgrebana sam po gornjem dijelu tijela, tukli su me i vukli za kosu, primila sam stotinjak udaraca. Boli me kralježnica, pogotovo vrat. Nadam se da neće biti posljedica. Trenutačno me je strah jedino za djecu koja su to sve vidjela", opisala je. Sve su promatrala i dvojica turista. Slovenka pretpostavlja kako je upravo zbog toga napad vrlo brzo završio.

Provjerili smo ove informacije i u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj. Kažu da nema riječi o premlaćivanju. "Radi se o remećenju javnog reda i mira koje se dogodilo u ponedjeljak navečer, oko 21 sat. I navedena gospođa sudjelovala je u događaju. Išao je optužni prijedlog protiv svih troje sudionika, a prekršajni postupak vodi se kod nadležnog suda", kazala je za DNEVNIK.hr glasnogovornica Ankica Kolić.

Prekršajni zakon za sve troje, ako se dokaže njihova krivica, predviđa kaznu od 50 do 200 DEM ili kaznu zatvora do 30 dana.