Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Plaćena kao suho zlato - i stoji

Iako ne radi, nastavlja gutati novac - ulaže se još 800.000 kuna: Grad ima novi plan kako smanjiti razinu buke sljemenske žičare

Aktualno Galerija Žičara Sljeme - 4 Žičara Sljeme - 4 Foto: DNEVNIK.hr Žičara Sljeme - 3 Žičara Sljeme - 3 Foto: DNEVNIK.hr Žičara Sljeme - 1 Žičara Sljeme - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Žičara Sljeme - 2 Galerija 1/4 >>
Da zaboravljeni slučaj ne ostane zagrebačka žičara, ne želi ni gradska vlast. No žičara - ne radi. Inače je najskuplja u Europi. Milan Bandić ju je obećao otvoriti još prije izbora. Ali - onda je sve stalo.

Na vrhu zimska idila i pripreme za Snježnu kraljicu. U podnožju najskuplja žičara kao uspavana ljepotica. Umjesto da prevoze skijaše, ove gondole parking napuštaju samo za testne vožnje jer Sljemenska žičara još čeka ključnu dozvolu, onu za buku.

Iz Državnog inspektorata odgovorili su Matei Ćorić da još nisu dobili rezultate mjerenja buke. Voditelj projekta kaže da rade na tome. Buku namjeravaju smanjiti tako da smanje brzinu.

"Vozit će srednjom putnom brzinom do tri-četiri metra u sekundi. Četiri do pet minuta će produžiti samo trajanje vožnje", rekao je voditelj projekta Goran Radić.

Morat će uložiti još dodatnih 800 tisuća kuna. Iako ''spava'', na njezinu održavanju radi 30-ak radnika.

"Tu i tamo moraju se provozati da bi se baterije napunile, moraju se provoditi kontrolna ispitivanja bez obzira na to radi li ili ne", objasnio je.

Kako ne radi, za grad prihoduje nula kuna, ali zato ćemo kredit za nju plaćati idućih 14 godina, 50 milijuna kuna na godinu.

Pročitajte i ovo Renato Petek - 1 Iznenađenjima nema kraja Sljemenska lakrdija: Grad podnio tužbu protiv projektanta, a Zagrepčani za žičaru koja ne radi - već plaćaju radnike

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna vlasnici mogu tužiti Ministarstvo potvrdilo: Grad Zagreb građanima je ilegalno oduzeo zemljišta radi žičare

"Ja mislim da je svima u interesu i gradu i državi da se ona stavi u funkciju. Da ne govorim koliko je ona preopterećenje za ZET", izjavio je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Jer plaćena je kao suho zlato. Zato USKOK i dalje po tom pitanju provodi izvide. Potvrđeno je to Dnevniku Nove TV. Kako stvari stoje, i za ovu Snježnu kraljicu svjetski skijaši do vrha bi mogli na noge.

 

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene