Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Aktualno prijepodne

Slavko Linić: Nema dogovora s bankama jer su izigrali dogovore

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar financija Slavko Linić kazao je danas na saborskom aktualnom prijepodnevu kako će izmjenama zakona o potrošačkim kreditima građani dobiti veću zaštitu nego do sada, poručivši da s bankama neće biti dogovora jer su 'po stoti puta izigrali dogovore'.

'Vodili smo duge pregovore s bankarskim sustavom jer smo htjeli zajedničko rješenje za građane, no kad smo vidjeli da to ne ide Vlada je utvrdila prijedlog i poslala u Sabor, a zadnji dan rasprave u Saboru bankarski je sustav ponudio određena rješenje', rekao je ministar Linić, odgovarajući na zastupničko pitanje Ive Jelušića (SDP) o tome je li Vlada postigla dogovor s bankama na štetu građana.

'U Ministarstvu je postignuto jasno rješenje - 30 posto popusta na ugovorene početne iznose, no bankari su se složili, da bi dan iza toga odustali od dogovora i idu na 30 posto od danas vrijedeće kamatne stope. To je za Vladu neprihvatljivo, što znači da neće biti dogovora s bankama jer su po stoti puta izigrali dogovor. Stoga će na izglasavanju biti onaj prijedlog o kojem se raspravljalo', pojasnio je ministra financija.

Pročitajte i ovo Konstituirajuca sjednica Sabora - 1 151 zastupnik Ovo su svi zastupnici u 11. sazivu Hrvatskog sabora Ilustracija raste potražnja Trebate gotovinu? Provjerili smo kakve su kamate u bankama, razlike nisu male

>> Imate kredit u 'švicarcima'? Na primjeru doznajte koliko će vam rata biti umanjena!

HNS-ovog zastupnika Srđana Gjurkovića zanimalo je što će Vlada učiniti glede MOL-ove najave prodaje Ininih dionica.

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak odgovorio je kako je prerano donositi bilo kakve zaključke prije nego se MOL jasno službeno izjasni o namjeri prodaje Ine. 'Mi smo dobili iskaz namjere prodaje iz priopćenja MOL-a, koje su vidjeli i svi hrvatski građani', rekao je Vrdoljak .

Založio se za apsolutni konsenzus u Vladi i energetskom sektoru o tome važnom pitanju. 'Želja mi je da Ina ostane regionalni energetski lider jer u Hrvatskoj ona to već jest', poručio je minstar Vrdoljak. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene