Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Privatizacija brodogradilišta

Škverani u brizi, Kraljevica bez ponuđača

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oko tisuću radnika i kooperanata brodogradilišta Kraljevica, nakon završenog drugog kruga natječaja za privatizaciju hrvatskih brodogradilišta, smrknuti dolaze na posao.

S obzirom da za njihovo brodogradilište nije bilo ponuda, omča stečaja opasno im prijeti. I dok su kraljevički škverani u problemima, trećemajci su zadovoljni ponudom austrijskog Ateca. Ukoliko ih Austrijanci kupe, gotovo je zajamčen nastavak proizvodnje i posla, smatraju.

Pročitajte i ovo Porinuće broda u 3. maju - 1 Vrijedan 23,5 milijuna U 3. maju porinut 225 metara dugačak brod: "Opravdali smo međusobno povjerenje, stvaramo brodove za svjetsko tržište" Tvrtke splitskog škvera u blokadi - 2 RJEŠENJE SE NE NAZIRE Zavjet šutnje u splitskom škveru, a problema nebrojeno: Plaća kasni, brodovi na čekanju, dio tvrtki-kćeri u blokadi...

>> Radnici Uljanika štrajkaju zbog neisplate plaća

Ljudi su umorni od lažnih obećanja. ‘To je još jedino ostalo gdje možemo raditi i svi su zabrinuti’, rekao je Nenad Tonković, radnik brodogradilišta ‘Kraljevica’. A zabrinut je i kraljevički gradonačelnik, jer škver je pokretač gospodarstva u tom gradu.

‘To su nesagledive posljedice u materijalnom pogledu, za život grada, za život stanovništva’, rekao je Josip Turina, gradonačelnik Kraljevice. Postoji li Vladin plan B za neprodana brodogradilišta i kakav je tek će se vidjeti. A do tada će škverani dolaziti na posao u strahu za sutra.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene