Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Simboličan znak prosvjeda

Skinuo se gol: 'Ovako se gule pošteni poduzetnici'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
40-godišnji Leopold Đuričin skinuo se do gola i takav slikao za plakate koji su postavljeni na 10 lokacija u Hrvatskoj.

No, ne radi se o nekoj provokativnoj kampanji već o poruci baranjskog poduzetnika državi, to jest sudu i inspekciji, koja ga je kaznila s 27.000 kuna. Đuričin je na plakatima slikan gol s omčom oko vrata, rukama na 'strateškim' mjestima i riječima 'Ovako se gule pošteni poduzetnici. Hvala sudu i inspekciji, nestaje još pet radnih mjesta.'

Pročitajte i ovo Ozljeda glave - 2 otac uzeo stvari u svoje ruke Maleni Rafael završio je u komi, na njega je na igralištu pao gol: "Samo je disao, lagano drhtao i nije se odazivao" Plakati u Tuzli o podjeli BiH Policija traga za počiniteljima Otkriveno tko je lijepio plakate o podjeli BiH između Srbije i Hrvatske: "Borimo se za državu zasnovanu na pravdi i istini"

>> Kamionima blokirali Slavonski Brod jer im nije dodjeljen natječaj

Naime, poduzetnik iz Suze vlasnik je tvrtke koja se bavi uvozom sjemena i sadnog materijala, a njegovi problemi počeli su s novim zakonom. Prema novim pravilima Đuričin je svoju tvrtku umjesto u jedan trebao upisati u dva posebna Upisnika uvoznika sjemena i sadnog materijala.

Đuričin je tada Ministarstvu poljoprivrede podnio zahtjev za registracijom tvrtke u oba Upisnika, no iz nepoznatih razloga službenica Ministarstva ga je upisala samo u jedan. Đuričin je to shvatio kada ga je posjetila poljoprivredna inspekcija. Cijeli je slučaj završio na sudu koji je potvrdio globu od 27.000 kuna. Zbog svega je baranjski poduzetnik odlučio poslati znakovitu poruku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene