Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ovo je demonstracija sile'

Kamionima blokirali Slavonski Brod jer im nije dodjeljen natječaj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slavonskobrodske prometnice su pod opsadom!

Nezadovoljni odlukom Gradskog vijeća po kojoj je održavanje cesta na području grada na javnom natječaju dodjeljeno tvrtki Cestar, uprava tvrki Feliks-regulacija i PZC, koji su na natječaju nastupili kao konzorcij, naložila je vozačima svojih kamiona da sa vozilima kruže po gradu, ali i da nekoliko vozila parkiraju neposredno pokraj kuće slavonskobrodskog gradonačelnika Mirka Duspare.

Pročitajte i ovo Poljski poljoprivrednici Pao dogovor Okončana kriza na poljsko-ukrajinskoj granici koja je trajala mjesecima Prosvjed u Gruziji Tisuće na ulicama VIDEO Kaos u državi na rubu Europe: Veliki prosvjedi danima ne prestaju, došlo i do sukoba s policijom

'Ovo je demonsitracija sile, ali na silu ja nikada nisam pristajao. Nemam ništa protiv da demonstriraju pred gradskom upravom, ali da blokiraju moju kuću, da prijete mojoj obitelji, to neću dopustiti. Tražim da službe zaštite moju obitelj, jer ću ih u suprotnom ja sam zaštiti', kaže Duspara.

>> Prodaju KIO Keramike ispituje DORH, radnici prosvjeduju

Kako je rekao, Gradsko je vijeće većinom glasova posao dodjelilo tvrtki Cestar jer Feliks-regulacija, inače u vlasništvu Tomislava i Mije Opačka koji su prije nekog vremena najavljivali kako će otkupiti brodogradilište 3.Maj u Rijeci nije dostavilo kompletnu dokumentaciju. Ne samo da ponuda nije bila pravovaljana, nije sadržavala podatke o bonitetu i solventbnosti, već je dio godine provela i u blokadi zbog čega je automatski eliminirana iz natječaja. Pred Dusparinu obiteljsku kuću pristigla je i policija, ali za sada ne mogu ukloniti parkirane kamione.

'Podnijet ćemo prekršajne prijave zbog prekršaja u prometu, ali za fizičko uklanjanje nemamo osnove. Kamioni stoje na javnoj prometnici', kažu policajci na terenu dok vozači kamiona kažu kako ni sami ne znaju zbog čega su njihova vozila tu parkirana. 'Dobili smo nalog da tu parkiramo do daljnjega. Zbog čega i kako nemam pojma, ali znam da ću, ako ne izvršim nalog, ostati bez posla', kaže jedan od vozača. (Agencija VLM)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene