Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Bartolomejska noć"

Žrtve komunističkog terora: Sjećanje na 888 Vukovaraca ubijenih 1945. godine

U Vukovaru je obilježen Dan sjećanja na žrtve komunističkog terora u "bartolomejskoj noći" na današnji dan 1945. godine.

Tih je dana stradalo 888 nevinih Vukovaraca. Njima u čast djeca, obitelji i prijatelji položili su vijence i zapalili svijeće ispred franjevačkog samostana. Molitvu je predvodio varaždinski biskup u miru mons. Josip Mrzljak, inače Vukovarac, čiji je otac jedna od tamošnjih žrtava.

Pročitajte i ovo Bukurešt REPOVI KOMUNIZMA Sud od europske zemlje traži brži povrat nacionalizirane imovine: Nije vraćeno vlasništvo niti dana dovoljna odšteta

"Kada su ušli tzv osloboditelji koji su nas mnoge oslobodili roditelja, mnoge su odveli nekuda. Ja sam imao godinu i par mjeseci, nisam se oprostio sa svojim ocem, nikada ga nisam vidio ni upoznao. Tako da je zaista jedna tužna obljetnica", rekao je monsinjor Mrzljak.

Pročitajte i ovo Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata - 3 Rane nisu zacijelile Tužne priče iz kolone sjećanja: "Muž mi je poginuo kad i sin. Emocije su jako teške"

Među žrtvama bili su vukovarski Hrvati, Nijemci i Mađari, ali i mnogi drugi koji su se našli na udaru komunističkog represivnog sustava.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene