Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obljetnica VRO Maslenica

"Sjećanja su još uvijek živa, kao da se sve odigralo jučer. Bila je to bitka svih bitaka"

Šime Vičević i Danijel Kotlar(Foto: Dnevnik.hr) - 1
Šime Vičević i Danijel Kotlar(Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Šime Vičević i Danijel Kotlar(Foto: Dnevnik.hr) - 1 Šime Vičević i Danijel Kotlar(Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Danijel Kotlar (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Galerija 1/2 >>
U Zadru je održana središnja svečanost 25. obljetnice vojno-redarstvene akcije Maslenica.

Sjećanja na tu akciju su još živa, a emocije se još uvijek bude na spomen akcije o čemu je u Dnevniku Nove TV svjedočio i Danijel Kotlar, ratni zapovjednik 7. Domobranske pukovnije.

"Sjećanja su još živa..."

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OBILJEŽAVANJE VRO MASLENICA Zadarska županija oglasila se o incidentu: "Predstavnici Udruge 9. bojne HOS-a redovno su prijavljeni u protokol, s popisom su bili upoznati i u Uredu predsjednika" Slika nije dostupna Nije sudjelovao u svečanosti Banožić o Milanovićevu potezu: "Nisam nikad cijenio samovolju, ali nemam ja tu što odobravati"

„Sjećanja su živa, sve je kao da se odigralo jučer. Ovih dana susrećemo svoje suborce i emocije odmah prorade“, kazao je Kotlar.

Na pitanje kako im je uspjelo u svega 72 sata spojiti sjever i jug Hrvatske, Kotlar poručuje da je tada došlo vrijeme da se agresoru pokaže kako smo spremni vojničkim putem osloboditi to područje.

„Akcije je bila isplanirana, ali je prije svega došlo do odlučnosti i hrabrosti hrvatskih vojnika na samoj crti bojišnice“, rekao je Kotlar.

Ispričao je kako je rukovoditi bojišnicom bilo iznimno zahtjevno.

„Bilo je jako teško. Postrojbe su se brzo izmjenjivale, udari i protunapadi su bili žestoki. Postrojbe su praktički iz hoda uvođene u neposrednu bitku. Bio je tu i veliki priljev dobrovoljaca koje je trebalo brzo opremiti i pametno ih uvesti u bitku“, prisjeća se Kotlar.

"Bitka svih bitaka"

Za akciju Maslenica kaže da je „bitka svih bitaka“.

„Tada smo pokazali da je naša vojska spremna osloboditi domovinu vojnim putem. U toj se bitki doslovno lomila kičma i pokazali smo da mi to možemo“, rekao je Kotlar.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene