Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Šišljagić: HDSSB će moći formirati klub zastupnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić izrazio je zadovoljstvo rezultatima koje je ta stranka ostvarila na izborima za Hrvatski sabor u 4. i 5. izbornoj jedinici, jer će HDSSB moći formirati klub zastupnika, koji će zastupati program te stranke i interese Slavonije i Baranje.

Prema podacima DIP-a od 23 sata, HDSSB-a je osvojio 4 mandata.

Pročitajte i ovo Policija traga za osumnjičenima za ratne zločine u Baranji kazneno prijavljeni Policija traga za osmoricom zbog ratnih zločina u Baranji: "Ozljeđivali su ih, nanosili im patnju i bol, neki su se pokušali ubiti" Slavonija i Baranja ruše rekorde - 4 Slavonija i Baranja Ruše prošlogodišnje rekorde: Turisti ovdje uživaju u langošicama, sami beru salatu, a kad odu još se brže vrate

U izjavi, u osječkom sjedištu stranke, Šišljagić je rekao kako HDSSB traži konkretne projekte i novčana sredstva za tu regiju, kao i regionalizaciju i fiskalnu decentralizaciju.

Na novinarski upit može li se u ovom trenutku reći koja bi vlada programski bila bliža HDSSB-u, HDZ-ova ili SDP-ova, Šišljagić je rekao kako o tome ne bi želio govoriti, ali bi HDZ i SDP trebali na djelu pokazati odnos prema Slavoniji i Baranji.

Vidjet ćemo kakav će taj odnos biti u državnom proračunu i u Saboru ćemo dizati ruku ovisno o projektima i ulaganjima, rekao je Šišljagić.

Komentirajući rezultate prijevremenih izbora za osječko Gradsko vijeće, Šišljagić je rekao kako HDSSB očekuje više mandata nego u prethodnom sazivu te da će vjerojatno biti teže formirati izvršnu vlast. Ponovio je kako HDSSB u gradu Osijeku sigurno neće koalirati ni s HDZ-om ni s HSP-om.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene