Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić izjavio je danas u Osijeku da Branimir Glavaš, ako na predstojećim parlamentarnim izborima bude izabran u Hrvatski sabor, mora izići iz pritvora.


Na današnjem predstavljanju HDSSB-ove liste za prijevremene osječke izbore Šišljagić je, komentirajući istodobne parlamentarne izbore, kazao da je Glavaš, koji je nositelj stranačke liste u 4. izbornoj jedinici, "u politički montiranom procesu nevin optužen za ratni zločin", te da će, nakon izbora, "Glavaš biti slobodan čovjek".

Vezani članci Slika nije dostupna Osijek: U Skupštini političko preslagivanje, dva SDP-ovca uz HDSSB Slika nije dostupna Glavaš najavio pa otkazao tiskovnu konferenciju

- Osvajanjem mandata u Hrvatskom saboru Branimir Glavaš ponovno stječe imunitet i tko god bude sastavljao vlast mora ga pustiti iz zatvora, jer je Sabor iznad pojedinca. O njegovoj sudbini će ponovno odlučivati Hrvatski sabor, jer se mora ponoviti rasprava i cjelokupna procedura o njegovu imunitetu i vjerujemo da će mu budući saborski zastupnici omogućiti obranu sa slobode, ustvrdio je Šišljagić.

Predstavljajući HDSSB-ovu gradsku listu Šišljagić je kazao kako će izbori 25. studenog stranci omogućiti realizaciju već započetih projekata te kako je uvjeren da građani neče dati povjerenje onima koji su ih, poput HDZ-a i HSP-a, na projektu gradnje osječke dvorane "Gradski vrt", "pokušali opljačkati za pola milijarde kuna".

Kazao je da će se HDSSB, ako dobije povjerenje Osječana, graditi i obnavljati u svim dijelovima grada, suprotstavljati se kriminalu i korupciji, a novac ušteđen spriječavanjem pljačke u projektu dvorane "Gradski vrt", uz ostalo, namjenit će isplati božićnice od 1.000 kuna socijalno najugroženijim građanima, među kojima je veliki broj umirovljenika.

Istaknuo je kako HDSSB, neovisno o rezultatima izbora, neće koalirati s HDZ-om i HSP-om, a spremni su surađivati sa svima koji žele raditi u interesu Osijeka i njegovih građana.