Sisačko-moslovački župan Ivo Žinić poručio je kako županija neće dopustiti gašenje proizvodnje u sisačkoj Rafineriji, već će se zauzimati za nastavak primarne proizvodnje i zadržavanje radnih mjesta, jer bi gubitak bilo kojeg radnog mjesta značio veliki gubitak za Sisak i županiju.


"Vjerujem da će ova vlada i nadležni ministar uspjeti ubrzati pregovore s upravom Ine i MOL-om te uspjeti vratiti Inu u okrilje države, a time riješiti i problem sisačke rafinerije. Nećemo dozvoliti da se bilo koji pogon ugasi, jer po izjavama radnika, to je bitan pogon za rafineriju. U našu bi rafineriju trebalo ulagati, jer naša županija ima izvore nafte i moguć je nastavak proizvodnje u Sisku", rekao je Žinić.

Vezani članci Gradonačelnika Siska Kristina Ikić Baniček Sisačka gradonačelnica o Žinićevoj kući: "Povijest zločinačke organizacije nas uči da ovo nije zadnji takav slučaj" Slika nije dostupna Sisački župan o gašenju rafinerije: "Možda Panenić ima neke informacije koje mi nemamo"

Na novinarsko pitanje jesu li slučajevi Rafinerije i Petrokemije nožda povezani, odnosno je li riječ o pritisku Ine na državu i Sisačko-moslavačku županiju uoči kupnje dionica ili traženja strateškog partnera, župan je odgovorio kako možda i postoji u tome neka veza, ali da svaki slučaj treba promatrati odvojeno, jer je riječ o različitim industrijama s različitim problemima.

Podsjetio je kako je i prilikom prošlogodišnjih razgovora u upravnoj zgradi Rafinerije nafte Sisak premijeru Plenkoviću obećano da će Rafinerija opstati. (Hina)