Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otvoreno pismo premijeru

Sindikati HŽ Milanoviću: 'Kriteriji za otpuštanje moraju biti jasni'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Napominju da prvo što bi trebalo izraditi u HŽ-u prije početka otpuštanja bila bi baza podataka.

'Ona bi 'izbacila' poslovanje HŽ-a kao na dlanu, stanje samog sustava i poslovnih procesa sa svim parametrima efikasnosti. Dobili bi početno stanje sustava i inventuru problema koje treba rješavati. Gospodine Premijeru, ovisno o stručnim kapacitetima i postojećim podacima o poslovanju sustava ovaj posao moguće je napravit u rasponu od šest mjeseci do godine dana. Tek tada slijedi rješavanje problema uključujući i definiranje djelatnika koji se ne uklapaju u poslovne procese. Sljedeće što treba napraviti je involvirati u sustav kriterije pri čemu posebno naglašavamo parametre efikasnosti i ekonomske kriterije poslovanja, predlažu sindikati u dopisu.

Pročitajte i ovo Željko Stipić Predstavili peticiju Dio nastavničkih sindikata Fuchsu nezadovoljno poručio: "Sada mu je prilika pokazati da je naš ministar" Lijekovi Pismo zdravstvenim radnicima HALMED poslao upozorenje: Ovi lijekovi protiv prehlade i gripe mogu biti opasni za zdravlje

Osvrnuli su se i na, kako su naveli, dosadašnje kriterije i 'negativnu selekciju kadrova' koja je iznjedrila sadašnje kadrovsko stanje u HŽ-u, nestručnost rukovodećeg kadra i višak djelatnika.

>> Prosvjed radnika HŽ-a zbog najavljenih otkaza

'Nećaci, podobni i sposobni, zemljaci i stranački poslušnici zapošljavani su bez ikakvih kriterija, a pismo barba Luki Iijep je primjer toga. I sadašnja politika nastavlja istim stopama o čemu zorno govori primjer ministrice Mirele Holy i njene reakcije na učinjeno. No, više nas zabrinjava minister Hajdaš Dončić, koji bez ikakvih kriterija zahtjeva otpuštanje većeg broja djelatnika. Upozoravali smo u više navrata da želimo jasne kriterije otpuštanja te da sustav ne dozvoljava paušalne zahvate. Bez kriterija se zapošljavalo, a sada se po istim kriterijima želi otpuštati, naglašavaju sindikati.Na kraju pisam sindikati pitaju premijer Milanovića hoće li država kao poslodavac postaviti jasne kriterije poslovanja cijelom javnom sektoru, a što uključuje i kriterije otpuštanja.' (Agencija VLM)
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene