Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traže povlačenje prijedloga

Prosvjed radnika HŽ-a zbog najavljenih otkaza

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oko 500 radnika HŽ Infrastrukture prosvjeduje danas prije podne ispred direkcije HŽ-a u Mihanovićevoj ulici protiv namjere uprave te tvrtke da u sklopu restrukturiranja otpusti više stotina radnika.

Prosvjednici traže povlačenje iz procedure prijedloga pravilnika o organizaciji HŽ Infrastrukture u kojem se kao višak iskazuje 1.200 radnika.

Od Vlade traže da donese odluku o racionalizaciji s točno određenim ciljevima i rokovima. Smatraju, naime, da ti rokovi i ciljevi nisu utvrđeni prijedlogom pravilnika te da uprava neosnovano kao glavni oblik racionalizacije predviđa otpuštanje radnika.

Smatraju da prije proglašavanja bilo kojeg radnika tehnološkim viškom u HŽ Infrastrukturi treba provesti sve druge raspoložive mjere ušteda.

Pročitajte i ovo Sukob molitelja i prosvjednika kod Kamenitih vrata U Zagrebu Sukob kod Kamenitih vrata: Prosvjednici zapjevali poznatu dječju pjesmu, intervenirala je i policija Mario Grbešić "Vlakovi su sigurni" Frontalni sudar vlakova izbjegnut za dlaku: "Ljudski faktor teško je izbjeći kada se dogodi situacija kao što je ova"

>> 'Ako u HŽ-u ima 5.000 ljudi viška, onda HŽ treba zatvoriti'

Čelnici sindikata, koji djeluju u HŽ Infrastrukturi, tvrde da usporedo s planovima otpuštanja menadžment kompanije potpisuje unosne ugovore o radu. Tako spominju broj od 20 direktora koji bi po novoj sistematizaciji trebali raditi u HŽ Infrastrukturi.

Prosvjed u organizaciji Sindikata Infrastrukture HŽ-a, Sindikata željezničara Hrvatske, Sindikata prometnika vlakova i Sindikata hrvatskih željezničara nastavlja se odlaskom prosvjednika pred sjedište Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture na Prisavlju, gdje će prosvjednici svoje zahtjeve predati resornom ministru.(Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene