Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Samostalni sindikat zdravstva i socijalne skrbi objavio je na današnjoj konferenciji za novinare kako napušta svoju dosadašnju središnjicu Savez samostalnih sindikata Hrvatske i prelazi u Maticu hrvatskih sindikata.


Po riječima predsjednice Sindikata zdravstva Spomenke Avberšek ta je odluka posljedica razmimoilaženja SSSH i Sindikata zdravstva oko nemogućnosti profiliranja politike jedne, po svom sastavu, interesno raznolike i suprotstavljene sindikalne središnjice. Sve je započelo smanjivanjem plaća za šest posto u javnim službama i uvođenjem kriznog poreza, pojasnila je Avberšek dodajući kako su nezadovoljni nedovoljnom podrškom koju je njezin sindikat dobivao od Saveza.

Vezani članci Kontrola leta, ilustracija Sindikat kontrole leta stao uz svog predsjednika: ''Direktor je rekao neistinu, žrtve su zastrašivanja i samovolje'' Slika nije dostupna I umirovljenici podnijeli prijedlog za ocjenu ustavnosti 'harača'

Naglašavajući kako 'svaka ptica svome jatu leti', Avberšek je rekla kako je učlanjivanje u Maticu hrvatskih sindikata bio najlogičniji korak, obzirom da se radi o interesno najhomogenijoj sindikalnoj središnjici u kojoj prevladavaju sindikati javnih i državnih službi. Avberšek se kritički osvrnula i na neuspjehe sindikalnih prosvjeda, prisjećajući se velikog sindikalnog prosvjeda prije više od godinu dana, koji je okupio 50 tisuća prosvjednika, a po njezinim riječima, niti jedan od pet zahtjeva prosvjednika nikada nije ispunjen.

Rejting ispod svake razine

Rejting sindikata je ispod svake razine, a možemo ga vratiti samo radom, poručila je Avberšek. Ona je ujedno pozvala sve sindikate javnog sektora na udruživanje u jednu sindikalnu središnjicu, kako bi tako interesno okupljeni rješavali svoje probleme. Samostalni sindikat zdravstva i socijalne skrbi ima oko 18 tisuća članova, a njihovim prelaskom Matica hrvatskih sindikata imat će više do 100 tisuća članova. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju