Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sindikat policije podržava bijeli štrajk zaštitara i čuvara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sindikat policije Hrvatske priopćio je danas kako podržava generalni bijeli štrajk zaštitara i čuvara kojim se upozorava na položaj djelatnosti te pokušava utjecati na zaštitu i promicanje zaštitara i čuvara u Hrvatske.

Zaštita ljudi i imovine zajednički nam je posao što nam nameće moralnu dužnost u izražavanju potpore vašem štrajku, osobito stoga što je štrajk zakonita akcija koja se uvijek koristi kao posljednja mogućnost za zaštitom radnih i ljudskih prava, ističu sindikalci.

Pročitajte i ovo Nacionalni ispit iz Hrvatskog jezika Koji je smisao? Sindikat Preporod protiv nacionalnih ispita: "Besmisleni su i štetni!" Željko Stipić Predstavili peticiju Dio nastavničkih sindikata Fuchsu nezadovoljno poručio: "Sada mu je prilika pokazati da je naš ministar"

U organizaciji Republičkog sindikata radnika Hrvatske (RSRH) na svim zaštitarskim radnim mjestima u Hrvatskoj 20. lipnja u podne započeo je 'bijeli' štrajk zaštitara i čuvara.

Zaštitari traže zaključivanje kvalitetnoga Granskog kolektivnog ugovora (GKU), te zaključivanje novoga kvalitetnog kolektivnog ugovora za zaštitarsku djelatnost i njegovo proširenje na sve zaštitarske poslodavce i radnike u Hrvatskoj. Također traže izmjene i dopune zakona o privatnoj zaštiti i pripadajućih propisa, kako bi se stalo na kraj nelojalnoj konkurenciji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene