Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Za manjak sezonskih radnika odgovorna je hrvatska udruga poslodavaca i ministarstvo turizma, poručio je iz Dubrovnika sindikat Istre, Kvarnera i Dalmacije.


Predsjednik sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije Bruno Bulić istaknuo je da HUP ne može očekivati da će pronaći radnike kad god im treba i to po cijeni po kojoj oni žele. Iz sindikata ističu da ni država nije napravila dovoljno da zaštiti prava sezonaca i osigura im primanja u skladu s količinom posla koji obavljaju.

Vezani članci Slovenska granica, ilustracija Jedna od koronom najpogođenijih zemalja u Europi od srijede otvara granice: "Motoristi su rekli da će oni preletjeti Italiju samo da uspiju doći do nas" Turisti polako dolaze, hoteli ne otvaraju - 6 Kreće borba za svakog gosta: Hoteli se otvaraju na kapaljku, cijene apartmana niže i do 40 posto

'Odgovorno tvrdim da je hrvatski turizam jedna od najvećih nevidljivih tvornica invalida rada. Mi imamo situaciju gdje ljudi stariji od 45-50 godina se više ni ne javljaju sezonski raditi. One su zdrave, ali ne mogu izdržati u tim godinama tempo koji im nameće taj poslodavac', rekao je Bruno Bulić, predsjednik sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije.
 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr