Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Požar u kući

Sin u suzama: 'Jesu li izgorjele moja dekica i plišana maca?'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tročlana obitelj Brlek u nekoliko je minuta ostala bez svega. Kuću im je prije nekoliko dana progutala vatra

Popili su toga jutra svoju uobičajenu kavu i otišli kod bake i djeda kako bi im pomogli u kukuruzištu. Nakon sat vremena zazvonio im je mobitel.

Pročitajte i ovo Požar vlaka uzrok nepoznat VIDEO Drama na tračnicama: Zapalio se vlak u vožnji, opasnost prijetila i stambenim zgradama Požar kod Šibenika Radi se na dogašavanju Požar kod Šibenika pod kontrolom vatrogasaca: "Izgorjela je površina od oko 450 hektara"

'Brzo, jurite doma, kuća gori!', panično su ih zvali susjedi. Štefica i Stjepan Brlek u nekoliko su minuta ostali bez svega. Bili su bespomoćni. Stajali su i gledali kako im vatra guta kuću u kojoj žive već 20 godina u Mariji Gorici.

'Vatra je sukljala kroz prozore, činilo mi se kao da su došle stotine vatrogasaca, a ja sam stajao s čeljusti spuštenom do poda. Nisam mogao vjerovati da nam se to događa', opisao je još vidljivo šokiran Stjepan Brlek veliku nesreću koja im se dogodila 1. studenoga oko podneva.

Dvoje male djece ugušilo se u požaru: Majku će ispitati policija

Uzrok požara još nije utvrđen, a tročlana obitelj Brlek u međuvremenu noći kod bake i djeda koji žive u malenom stanu.

'Pod stresom smo oboje i ne možemo preživjeti dan bez tableta za smirenje. Kako ćemo se opet osoviti na noge, stvarno ne znam', kazala je Štefica i dodala da sedmogodišnjem sinu nisu rekli cijelu istinu jer je premalen za toliki šok.

'Pitao me: 'Mama, jesu li mi izgorjele dekica i plišana mačka?'. Nisam imala srca reći mu da je ostao bez svega', istaknula je s knedlom u grlu.

Najgore im je, kažu, što se bliži zima. Inače se bave obrtom – proizvodnjom betonske galanterije, ali su zbog požara ostali i bez struje i ne mogu nastaviti s poslom.

Pomažu im najbliži susjedi, a od općine su dobili odjeću iz prikupljene pomoći za Gunju. Svi koji žele pomoći obitelji Brlek mogu uplatiti dobrovoljnu donaciju na račun HR8524840083235391624 u RBA.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene