Ivan Meštrović bio je jedan od naših najistaknutijih kipara. Iza sebe je ostavio djela kojima se hrvatska kultura danas uistinu ponosi.

Galerija +0 Mate Meštrović, sin Ivana Meštrovića (Foto: Dnevnik.hr)

Mnogi njegovi radovi nalaze se u Muzejima Ivan Meštrović, a zahvaljujući donaciji njegove obitelji od večeras se tamo nalazi još jedno iznimno ostvarenje.

Meštrovićev sin Mate sa suprugom poklonio je kameni reljef "Domagojevi strijelci" koji je nastao 1955. godine.

Vezani članci Pietà Ivana Meštrovića (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Muzej bi mogao ostati bez djela Ivana Meštrovića: Njegov unuk želi je prodati, a skulptura ne može ni kroz vrata Slika nije dostupna Atelijer Meštrović ostao bez šest vrijednih eksponata

"Domagojevi strijelci pripadaju Hrvatskoj i podsjećaju na snagu i veličinu hrvatske države i činjenicu da ona postoji već 13 stotina godina i da tu zemlju trebao cijeniti", kazao je Meštrović u razgovoru za Dnevnik Nove TV.

Još ranije neka djela su donirali i Meštrovićeva supruga i kćer, a sam Meštrović je darovnicom iz 1952. godine, dio svojih umjetnina poklonio hrvatskom narodu.

 

 

 


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju