Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šokirani i ministre Milinovića i Šimonovića

Šimonović neće dopustiti da se curica vrati ocu zlostavljaču

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Priča o devetogodišnjoj djevojčici Jagodi koja bi se odlukom suda trebala vratiti ocu koji ju je seksualno zlostavljao, šokirala je i ministre Ivana Šimonovića i Darka Milinovića.

'Jagodin je slučaj šokantan i učinit ću sve što je u mojoj moći da ni u jednom trenutku ne postoji mogućnost da se vrati ocu', rekao je za Jutarnji list ministar pravosuđa Ivan Šimonović.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tri prijave protiv njega Hrabra studentica prijavila profesora za napastovanje: ''Moje vapaje za pomoć je ignorirao'' Slika nije dostupna Vrijeme berbe Hit-kulture u poljoprivredi: Jagode, aronija i kamilica!

Priča o devetogodišnjoj seksualno zlostavljanoj djevojčici šokirala je i suce nadležnoga Općinskog suda, neslužbeno saznaje Jutarnji. Niti jedan od njih, neslužbeno tvrde, neće potpisati odluku po kojoj bi Jagodi ukinuli smještaj u udomiteljskoj obitelji.

>> 'Tata veli da moram spavati s njime ili će me zavezati kao psa'

'Čuo sam se sa svim nadležnim kolegama i nećemo dopustiti daljnje zlostavljanje te djece', odlučan je ministar Šimonović.

Milinović: Sada je prioritet spasiti brata Ivicu

Ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović potvrdio je da je nadležni centar za socijalnu skrb danas poslao hitni zahtjev Općinskom sudu za produljenje Jagodina smještaja kod udomitelja. Sada im je, dodao je, prioritet spasiti brata Ivicu. 'Apsolutno ćemo sve učiniti da istražimo i slučaj mogućeg zlostavljanja brata', obećao je ministar i poručio da je prioritet njegova ministarstva maksimalna zaštita djece od zlostavljanja.

Milinović vjeruje da će sud udovoljiti zahtjevu centra te da će djevojčica Jagoda biti sigurna, ali i da će se u tih godinu dana razotkriti i procesuirati zlostavljanje njezina mlađeg brata. Centar će  tu godinu iskoristiti kako bi razmotrio pokretanje trajnog oduzimanja roditeljske skrbi Jagodinim roditeljima. Jer, po sadašnjem modelu, Jagodu bi sud svake godine ponovno morao smještavati u udomiteljsku obitelj. Svake je godine otac ima pravo tražiti natrag i svake godine sud mora ponovno odlučivati. A Jagoda i Ivica, tvrdi struka, trebaju trajno rješenje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene