Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otac oslobođen

'Tata veli da moram spavati s njim ili će me zavezati kao psa'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Djevojčica koja je u pismu opisala kako je otac seksualno zlostavlja, zbog oslobađajuće odluke suda vraća se u obitelj u kojoj je bila zlostavljana.

'Nesretna sam kad u školi dobijem jedan. Kad sam s tatom, onda sam isto nesretna jer ne volim kad me tata dira. Ne volim kad me tata mazi. Tata se skine gol i veli da moram spavati s njim ili će me zavezati vani kao psa. Kad idemo spavati, ja spavam, a tata skače po meni i radi nešto prosto. To mene boli. Ja kažem da to mene boli, a on ništa. Tata dugo skače po meni, dok mama ne kaže da je ručak gotov. Mama je vidjela što mi radi i rekla mi je: 'Žao mi je, dušo, ne znam od policije broj.' Braco se skriva od tate. Šapnuo mi je da i njemu radi', napisala je devetogodišnja djevojčica svojoj psihologinji tijekom razgovora o tome kad je sretna, a kad nesretna, piše Jutarnji list.

Pročitajte i ovo Ilustracija silovao i suprugu Godinama silovao vlastitu kćer, napravio joj i dijete: Žalio se na strogu presudu, sud donio odluku Pedofilija - 2 Određen istražni zatvor Učitelju prijavljenom za zlostavljanje djece policija je pratila mobitel: Javnosti je poznat u kulturnim i crkvenim krugovima

'Vrišteći slučaj zlostavljanja'

Nakon tri godine, dijete koje su 2006. godine stručnjaci proglasili 'vrištećim slučajem seksualnog zlostavljanja', progovorilo je o grozotama koje je doživjelo u najranijem djetinjstvu, a država bi je već ovog mjeseca mogla vratiti obitelji u kojoj je bila zlostavljana. Zbog 'nekonzistentnog i nevjerodostojnog iskaza' koji je dala na sudu kao šestogodišnja djevojčica otac je u rujnu prošle godine pravomoćno oslobođen svih optužbi. Dijete, za koje je i sudski vještak napisao da u dobi od šest godina 'nedvojbeno ima osobna seksualna iskustva', nije za sud 'dovoljno jasno verbaliziralo' s kim je ta iskustva steklo. Oslobođenjem oca više nema razloga da se djevojčica ne vrati u svoju biološku obitelj, iz koje je 2006. godine izdvojena zbog sumnje na seksualno zlostavljanje. Ovog mjeseca istječe odluka o njezinu smještaju kod udomitelja. Njezino pismo za sud i pravo potpuno je nebitno jer je njezin otac oslobođen i ne može biti dvaput suđen za isto djelo. Svi se zgražaju, odmahuju glavom, ali zaključak je isti: rješenja nema, piše Jutarnji.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene