Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nabavio za 300 eura

Simić u Hrvatskoj 'pao' s lažnom putovnicom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Cvetko Simić je u utorak 13. prosinca 2005. godine u 18.45 sati bio na izlasku iz Hrvatske u Mercedesu registarskih oznaka BG 725-593.

Pružio je policajcu bugarsku putovnicu. Policajcu je njegova isprava bila sumnjiva pa granicu nije prešao. Iako je njegova fotografija bila 'uskenirana' u putovnicu broj 318577450, izdanu 22. ožujka 2005.. godine, bila je krivotvorena. Preko fotografije se nije pojavila točkasta mreža kad ju je policajac propustio kroz uređaj, piše Jutarnji list.

Pročitajte i ovo Ilustracija Strka pred važan dan Draga, ne možemo se vjenčati jer mi je pas pojeo putovnicu: Mladoženja dignuo institucije na noge da se ubrza proces Ilustracija Nacrt novog zakona Obećana zemlja mijenja pravila o dobivanju državljanstva: Ovo su novosti za gastarbajtere

>> Simić prije smrti bio zvjerski mučen

Pružio je i osobnu i vozačku te se utvrdilo da su i ti dokumenti lažni. Cvetko Simić tada je odveden u policijsku postaju u Bregani. Policajcima je rekao da je poduzetnik, a u Beogradu, gdje ima vlastitu kuću, posjeduje 26 sportskih kladionica i bavi se trgovinom. Policajcima je ispričao da je preko prijatelja Jovana Tošića, koji je poslovao s bugarskom bankom, krajem 2002. upoznao neke Bugare, vlasnike banke u Sofiji.
Često dolazio u Hrvatsku.

Pitao ih je mogu li mu srediti bugarske isprave kako bi lakše putovao po Europi. Uputili su ga na bugarskog odvjetnika koji mu je dao formulare za držav-ljanstvo, a on njemu 300 eura.

Odvjetnik mu je rekao da se to može srediti i za 100 eura, ali on mu je dao 300 da bude što prije gotovo. Dokumente je dobio krajem kolovoza 2005. godine, i to tako što ih je odvjetnik ostavio u Beogradu gdje ih je preuzeo njegov prijatelj. U putovnici je kao datum rođenja bio upisan 29. listopada 1966., a u osobnoj i vozačkoj 28. listopada iste godine.

Kažnjen izgonom iz Hrvatske na šest mjeseci

Simić je, prema vlastitoj izjavi, prvi put koristio te isprave i odmah 'pao'. S njima je putovao jer je dotad uglavnom išao u Hrvatsku i Crnu Goru gdje je ulazio s putovnicom BiH u kojoj mu je istekla schengenska viza. Simić je 14. prosinca 2005. kažnjen na samoborskom Prekršajnom sudu sa 2000 kuna i izgonom iz Hrvatske na šest mjeseci.

Spis o krivotvorenju isprava ustupljen je sudu u BiH, ali ni Općinski sud u Samoboru ni tužiteljstvo nisu nikad dobili odgovor kako je završio postupak u BiH protiv Simića zbog krivotvorenja isprava. Istraga o ubojstvu Cvetka Simića još traje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene