Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Cvetko Simić je u utorak 13. prosinca 2005. godine u 18.45 sati bio na izlasku iz Hrvatske u Mercedesu registarskih oznaka BG 725-593.


Pružio je policajcu bugarsku putovnicu. Policajcu je njegova isprava bila sumnjiva pa granicu nije prešao. Iako je njegova fotografija bila 'uskenirana' u putovnicu broj 318577450, izdanu 22. ožujka 2005.. godine, bila je krivotvorena. Preko fotografije se nije pojavila točkasta mreža kad ju je policajac propustio kroz uređaj, piše Jutarnji list.

Vezani članci Potraga za Matejem - 2 Mateju i dalje ni traga ni glasa: Iz MUP-a Srbije oglasili se o putovnici njegove prijateljice Osobna iskaznica, ilustracija - 2 Trebate izraditi novu osobnu iskaznicu, putovnicu ili vozačku? Donosimo što vam je sve potrebno i možete li to učiniti iz udobnosti vlastitog doma

>> Simić prije smrti bio zvjerski mučen

Pružio je i osobnu i vozačku te se utvrdilo da su i ti dokumenti lažni. Cvetko Simić tada je odveden u policijsku postaju u Bregani. Policajcima je rekao da je poduzetnik, a u Beogradu, gdje ima vlastitu kuću, posjeduje 26 sportskih kladionica i bavi se trgovinom. Policajcima je ispričao da je preko prijatelja Jovana Tošića, koji je poslovao s bugarskom bankom, krajem 2002. upoznao neke Bugare, vlasnike banke u Sofiji.
Često dolazio u Hrvatsku.

Pitao ih je mogu li mu srediti bugarske isprave kako bi lakše putovao po Europi. Uputili su ga na bugarskog odvjetnika koji mu je dao formulare za držav-ljanstvo, a on njemu 300 eura.

Odvjetnik mu je rekao da se to može srediti i za 100 eura, ali on mu je dao 300 da bude što prije gotovo. Dokumente je dobio krajem kolovoza 2005. godine, i to tako što ih je odvjetnik ostavio u Beogradu gdje ih je preuzeo njegov prijatelj. U putovnici je kao datum rođenja bio upisan 29. listopada 1966., a u osobnoj i vozačkoj 28. listopada iste godine.

Kažnjen izgonom iz Hrvatske na šest mjeseci

Simić je, prema vlastitoj izjavi, prvi put koristio te isprave i odmah 'pao'. S njima je putovao jer je dotad uglavnom išao u Hrvatsku i Crnu Goru gdje je ulazio s putovnicom BiH u kojoj mu je istekla schengenska viza. Simić je 14. prosinca 2005. kažnjen na samoborskom Prekršajnom sudu sa 2000 kuna i izgonom iz Hrvatske na šest mjeseci.

Spis o krivotvorenju isprava ustupljen je sudu u BiH, ali ni Općinski sud u Samoboru ni tužiteljstvo nisu nikad dobili odgovor kako je završio postupak u BiH protiv Simića zbog krivotvorenja isprava. Istraga o ubojstvu Cvetka Simića još traje.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju