Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Šibenik: Vatrogasci odbacili ostavku Dražena Slavice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na današnjoj zajedničkoj sjednici predsjedništva i zapovjedništva Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije, održanoj iza zatvorenih vrata, nije prihvaćena ostavka županijskog vatrogasnog zapovjednika Dražena Slavice.

Na sjednici je zaključeno da će se o tome raspravljati za tjedan dana nakon što Slavičinu, ponuđenu, ostavku rasprave sva dobrovoljna vatrogasna društva (DVD), potvrdio je predsjednik Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije Željko Čoga.

Pročitajte i ovo Pedro Sánchez Donio odluku Premijer objavio hoće li podnijeti ostavku nakon teških optužbi na račun supruge: "Stanimo na kraj ovom blatu" Slika nije dostupna Vodovod oštećen za 29 tisuća kuna Dvojica šibenskih vatrogasaca prijavljena su zbog oštećivanja Vodovoda

Slavicu koji se zbog sumnje da je počinio kazneno djelo protiv opće sigurnosti nalazi u pritvoru, još je u četvrtak Poglavarstvo grada Šibenika smijenilo s dužnosti zapovjednika javne vatrogasne postrojbe Šibenik.

Prema Čoginim riječima upravna vijeća DVD-a Tisno, Vodice i Zablaće odbila su ostavke predsjednika i zapovjednika tih dobrovoljnih vatrogasnih društava koje su oni iz moralnih razloga ponudili jer su pripadnici tih DVD-a sudjelovali u gašenju požara na otoku Kornatu. 

Petorica poginulih vatrogasaca bili su iz DVD-a Tisno, a trojica iz DVD-a Vodice.

Iako su za danas ostavke najavili zapovjednici te predsjednici i nekih drugih DVD-a iz županije, ipak ostavki nije bilo jer bi to još
više otežalo situaciju u šibenskom vatrogastvu, kazao je Čoga. 

Zato je, dodao je, dogovoreno da predsjednici i zapovjednici svih DVD-a ulože dodatni napor kako bi ta društva funkcionirala, te da se posebno radi na ohrabrenju mladih članova DVD-a.

U Zakladu "Kornat", koju je osnovala Vatrogasna zajednica Hrvatske za pomoć stradalim vatrogascima, Vlada je uplatila 3 milijuna kuna, od čega će po 200.000 kuna dobiti obitelji svih poginulih i stradalih vatrogasaca. 

Na poseban žiroračun Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije do sada je uplaćeno oko 3,4 milijuna kuna, a očekuje se i da će do kraja dana na humanitarni telefon 0609009 biti
uplaćeno još 3 milijuna kuna.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene