Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vodovod oštećen za 29 tisuća kuna

Dvojica šibenskih vatrogasaca prijavljena su zbog oštećivanja Vodovoda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vodu su uzimali od šibenskog 'Vodovoda i odvodnje', ali je nisu plaćali, a zatim su je isporučivali mjestima u okolici, koja nemaju izgrađenu vodovodnu mrežu te su tu uslugu naplaćivali.

Protiv dvojice Šibenčana, 42-godišnjaka i 45-godišnjaka iz vatrogasne postrojbe sa sjedištem u Šibeniku podnesena je kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu zbog sumnje da su šibensko komunalno poduzeće 'Vodovod i odvodnja' oštetili za 29,3 tisuća kuna, izvijestila je šibensko-kninska Policijska uprava.

Pročitajte i ovo Policija uhitila osumnjičene Tučnjava u Šibeniku Trojica muškaraca nasmrt pretukla pomorca, jedan bivši profesionalni boksač: Sve je počelo u kafiću... Slika nije dostupna Šibensko poglavarstvo smijenilo Dražena Slavicu

Neslužbeno se doznaje da je riječ o bivšem županijskom vatrogasnom zapovjedniku i bivšem zapovjedniku JVP Šibenik Draženu Slavici, koji je bio optužen za kornatsku tragediju ali je Županijski sud u Šibeniku protiv njega obustavio kazneni progon, te sadašnjem zapovjedniku JVP Šibenik Volimiru Miloševiću.

U šibenskoj policiji potvrđuju kako su opsežnu kriminalističku istragu obavili u JVP Šibenik te nad više pravnih osoba iz Šibensko-kninske županije. Utvrđeno je da su odgovorene osobe JVP Šibenik od ožujka 2005. do listopada 2008. godine odobravale, obavljale i naplaćivale prijevoz vode za više pravnih osoba u Županiji. Iako policija ne navodi imena odgovornih osoba, u navedenom razdoblju na čelu JVP Šibenik bio je Dražen Slavica, a u rujnu 2007. nakon kornatske tragedije na toj ga je funkciji zamijenio Volimir Milošević.

Osumnjičeni su vodu uzimali od šibenskog 'Vodovoda i odvodnje', ali je nisu plaćali. Vodu su potom isporučivali mjestima u okolici Šibenika koji nemaju izgrađenu vodovodnu mrežu te su tu uslugu naplaćivali. Time su šibenski 'Vodovod i odvodnju' oštetili za 29, 3 tisuće kuna, navode u policiji. Zbog toga ih se sumnjiči da su počinili kazneno djelo zloporabe položaja i ovlasti te je protiv njih podnesena kaznena prijava. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene