Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kriza uzima maha

Šibenik: Roditelji molili Caritas da djeci financira ekskurziju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kolika je roditeljska ljubav ili koliko su daleko roditelji spremni ići da bi omogućili djeci sve što žele? U Šibeniku su neki, kako bi iznašli sredstva za maturalno putovanje svoje djece otišli ipak malo predaleko. Pomoć su zatražili od Caritasa.

Zaduženi i očajni. Crkva je tako definirala roditelje koji su djecu na maturalno putovanje u Španjolsku htjeli poslati s novcem iz Caritasa. Crkveni red ostao je iznenađen upitom. 'Rekao sam da Caritas nema običaj pomagati u takvim situacijama, jer to je jedna potreba koja ne spada uz one elementarne', kaže ravnatelj Caritasa, don Marinko Mlakić. Don Mlakić opominje kako su se u bezizlaznoj situaciji našli roditelji koji su donedavno živjeli sasvim solidno. Prstom najviše upire u školu.

Pročitajte i ovo Besplatan obrok, ilustracija Na račun građana Život bez rada: Što je sve potrebno za besplatan topli obrok, ljetovanje za djecu, godišnji pokaz? Djeca u Turskoj i Siriji nakon potresa - 1 Vlada nestašica Hrvatskom Caritasu zahvalili iz Sirije za pomoć stradalima u potresu: Kalvarija siromaštva i gladi još traje

Skromnije bi bilo da maturalno putovanje odrade u Lijepoj našoj. Nitko od maturanata to ne želi. I prije položenog ispita zrelosti znaju da je kriza, ali roditelje neće štedjeti. 'Mislim da bi se oni trebali potruditi nabaviti nekakav novac', smatra jedna od učenica.

Crkva i škola ne nalaze se još u jednom. I kad bi im Caritas dao novce, nekoliko tisuća kuna otišlo bi u vjetar. 'Te ekskurzije promijenile su se u vrijeme provoda i opijanja', dodaje don Mlakić. Većina maturanata ipak će vidjeti Španjolsku. S kojim novcima, znaju samo njihovi roditelji.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene