Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kolika je roditeljska ljubav ili koliko su daleko roditelji spremni ići da bi omogućili djeci sve što žele? U Šibeniku su neki, kako bi iznašli sredstva za maturalno putovanje svoje djece otišli ipak malo predaleko. Pomoć su zatražili od Caritasa.


Zaduženi i očajni. Crkva je tako definirala roditelje koji su djecu na maturalno putovanje u Španjolsku htjeli poslati s novcem iz Caritasa. Crkveni red ostao je iznenađen upitom. 'Rekao sam da Caritas nema običaj pomagati u takvim situacijama, jer to je jedna potreba koja ne spada uz one elementarne', kaže ravnatelj Caritasa, don Marinko Mlakić. Don Mlakić opominje kako su se u bezizlaznoj situaciji našli roditelji koji su donedavno živjeli sasvim solidno. Prstom najviše upire u školu.

Vezani članci Gdje završi hrana zaplijenjena na carini? (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Poštuje se zakon, ali i usrećuje najpotrebitije: Znate li gdje završi hrana koja se zaplijeni na carini? Slika nije dostupna Obiteljsko nasilje: Svakih 15 minuta netko u Hrvatskoj trpi neki oblik nasilja, uloga skloništa presudna

Skromnije bi bilo da maturalno putovanje odrade u Lijepoj našoj. Nitko od maturanata to ne želi. I prije položenog ispita zrelosti znaju da je kriza, ali roditelje neće štedjeti. 'Mislim da bi se oni trebali potruditi nabaviti nekakav novac', smatra jedna od učenica.

Crkva i škola ne nalaze se još u jednom. I kad bi im Caritas dao novce, nekoliko tisuća kuna otišlo bi u vjetar. 'Te ekskurzije promijenile su se u vrijeme provoda i opijanja', dodaje don Mlakić. Većina maturanata ipak će vidjeti Španjolsku. S kojim novcima, znaju samo njihovi roditelji.