Obavijesti Video Pretražite Navigacija
za dnevnik nove TV

Severinina odvjetnica kaže da su tvrdnje o prijetnjama patrijarhu neistinite: "Usmjerene su ka širenju mržnje prema Severini"

Srpski mediji dali su veliki, ali po temi neuobičajeni prostor Severini. Osim posjeta njemačke kancelarke Merkel glavna su tema prijeteće poruke koje je regionalna estradna zvijezda navodno slala ni manje ni više nego patrijarhu srpske pravoslavne crkve Porfiriju.

''Pope, pope, družiš se s krimosima", mali je to dio poruka koje je, piše srpski tisak, Severina slala poglavaru Srpske pravoslavne Crkve. Pozadina je, kažu, povezanost patrijarha s Milanom Popovićem.

Pročitajte i ovo Severina Prozvali institucije Poznati pisci stali uz Severinu: "Zgroženi smo odlukom, nijedno dijete ne smije biti žrtva sustava" Severina Sporna presuda Objavljena odluka: Sud objasnio zašto je Severinin sin vraćen ocu

Upite smo poslali na tri strane. Državnom odvjetništvu, Patrijarhu i Severini. Evo i odgovora. DORH o svemu kaže: "Državno odvjetništvo Republike Hrvatske (DORH) ne potvrđuje primitke kaznenih prijava niti daje pojedinosti iz zaprimljenih prijava/podnesaka".

Kao i da sastanka s patrijarhom Srpske pravoslavne crkve nije bilo. Dnevnik Nove TV od tajnika patrijarha Porfirija doznaje da je točno da ga je pjevačica vrijeđala, no on je nije prijavio, izvijestila je reporterka Marija Horvat.

Severina odvjetnica kaže da su tvrdnje o slanju prijetnji patrijarhu neistinite.

"Neistinite su i usmjerene širenju mržnje prema Severini od pripadnika pravoslavne vjerske zajednice, Severina nikada nije koristila govor mržnje", kaže Jasminka Biloš, Severinina odvjetnica.

Od Severine, kaže, nitko nije tražio ispriku, niti ona smatra da se ima za što ispričati.

"Ona pozna gospodina i s njim je osobno kontaktirala, ali nema razloga da se za bilo šta njemu ispričava jer ga nije uvrijedila ni na koji način, ni njega ni pripadnike vjerske zajednice", dodala je odvjetnica.

Milan Popović od nedavne sudske odluke o skrbništvu djeteta nije medijski istupao po pitanju odnosa sa Severinom. Niti jedna strana u ovoj priči sadržaj poruka za sad ne pokazuje.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene