Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NEPRAVOMOĆNA PRESUDA

Severina proglašena krivom: Pogledajte kolika joj kazna prijeti. Stigla i prva reakcija pjevačice

Severina - 1
Severina - 1 Foto: Nikola Vilic / CROPIX
Severina je prema optužnici vrijeđala socijalnu radnicu Centra za socijalnu skrb Maksimir na Valentinovo prošle godine. Sada joj je stigla nepravomoćna presuda.

Severina je na zagrebačkom sudu nepravomoćno proglašena krivom za slučaj vrijeđanja socijalne radnice. Kaznili su je novčano za prekršaj iz čl.17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Kako neslužbeno doznaju 24 sata, Severina je u obrani odbacila krivnju i ima pravo na žalbu. Severina je navodno izvrijeđala socijalnu radnicu nakon što se Centar za socijalnu skrb upleo u njenu svađu sa sestrom Marijanom koja živi u Beogradu.

Pjevačica je socijalnu radnicu pitala "s kojim joj pravom na adresu šalje drugu socijalnu radnicu da obiđe njezinu majku". Socijalna radnica u prijavi je navela da joj je pokušala objasniti da Centar mora postupiti kod svake prijave sa sumnjom u nasilje koju im je dostavi član njezine obitelji.

Na sudu je socijalna radnica navela što joj je Severina izgovorila.

Pročitajte i ovo Severinina susjeda OGLASILA SE POLICIJA Susjeda o drami između Severine i sestre: "Plakala je i vikala, nije bila ozlijeđena"

"Međutim, nju ne zanima što se ima reći, nego nastavlja: 'Je*em vam majku svima, ovo je zaje*avanje, zaje*avate me već devet godina i sad je dosta'", navela je socijalna radnica.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OBJAVILO TUŽITELJSTVO Podignuta optužnica protiv Severine zbog "dva kaznena djela nametljivog ponašanja"

U čl. 17., prema kojem su kaznili Severinu, piše:

"Tko omalovažava ili vrijeđa državne organe odnosno službene osobe prilikom vršenja ili u vezi s vršenjem službe ili njihova zakonita naređenja, kaznit će se za prekršaj novčanom kaznom u iznosu od 20 do 100 eura ili kaznom zatvora do 30 dana."

"Severina nije vrijeđala, nego protestirala"

Odvjetnik Čedo Prodanović najavio je žalbu na presudu. 

Prenosimo i reakciju pjevačice, odnosno njezina PR tima: 

"Severina nije vrijeđala, nego je protestirala zbog nezakonitog postupanja Centra i najavila da će ih prijaviti i javno obznaniti njihovo nezakonito postupanje. Severina će se svakako žaliti na ovu odluku.

Riječ je o socijalnoj radnici iz područnog ureda Centra za socijalnu skrb kojem je upravni nadzor utvrdio niz pogrešaka u postupanju, zbog čega je i promijenjen te danas drugi centar vodi predmet.

U konkretnom slučaju, bila je riječ o razgovoru sa socijalnom radnicom nakon što je Severina izviještena da će joj doći u nadzor provjeriti uvjete u kojima živi njezina mama, premda joj je prije toga ista socijalna radnica tvrdila da će tu prijavu njezine sestre zanemariti jer su njezinu majku vidjeli u njezinu domu i vidjeli da je žena dobro i da se o njoj vodi briga. Međutim, zbog pritiska bivšeg financijski moćnog partnera, o čemu postoje pisani dokazi, Centar se ipak odlučio doći u prostore u kojima živi Severinina mama, što je bilo ponižavajuće za 86-godišnjakinju o kojoj brine Severina. Nadzor je, naravno, utvrdio da se Severina brine o majci, kao što i od rođenja skrbi na najbolji mogući način o svom djetetu. Uzgred, Severinina sestra uopće nije prije toga vidjela njihovu majku godinama, a Severina pored brige o majci i djetetu, vodi brigu i o sestrinoj kćeri od njezine 19. godine."

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene