Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zagrebačka dobra baka, Slavica Kanić Detelić, odlučila se na nesvakidašnji potez. Darovala je svu svoju životnu ušteđevinu od 50 tisuća eura za izgradnju dječjeg vrtića u predgrađu Mala Mlaka.


Osamdesetdvogodišnja baka Slavica Kanić - Detelić odlučila je darovati svoju životnu ušteđevinu za izgradnju vrtića u njenom rodnom mjestu. Kaže, zato što njezina Mala Mlaka nema vrtić.

Vezani članci Barack Obama - 1 U Keniji u dobi od 99 godina preminula baka Baracka Obame Baka Nada pronašla volontera Daniela Baka pronašla "svog" visokog i zgodnog volontera koji joj je pomogao: ''Aj ti baba, veli, probaj. I uspjela sam!''

- Ja sam željela pomoći na taj način i mojoj obitelji u selu koji imaju djecu i djeci čitavog sela, objašnjava baka Slavica. 

U njezinoj rodnoj Maloj Mlaki djeca godinama odlaze u deset kilometara udaljen vrtić u Remetincu. Zato se obratila gradskim vlastima i pokrenula izgradnju vrtića. Sve to radi samo radi velike ljubavi prema djeci koju nije imala.

- Mene je rat udesio da nisam mogla imati djecu, a volim djecu. I Ja to radim radi djece ne samo moje obitelji nego čitave Mlake.

Baka Slavica ne želi promociju - njezina je ljubav prema djeci čista i iskrena. Pobrinula se da i u slučaju njene smrti prije izgradnje vrtića novac dobiju djeca. 

- Ja sam čak napravila oporuku u slučaju da se meni nešto dogodi, da umrem, a da se zna kome ide novac. Rekla sam ako ne vrtiću onda bolnici, u svakom slučaju djeci, priča baka Slavica. 

Njezina dobrota i nesebičnost uspjele su pokrenuti izgradnju. Općinska vlast je potaknuta donacijom već naručila projekt i obećava da će djeca krenuti u vrtić već sljedeće godine.

- Tako da iduće godine djeca iz Male Mlake neće više morati ići deset kilometara do najbližeg vrtića nego će ići u vrtić u blizini svojih kuća, kaže Jadranko Baturić, predsjednik gradske četvrti Novi Zagreb-Zapad. 

Baki Slavici želimo da baš ona sljedeće godine prereže vrpcu novog vrtića u Maloj Mlaki, ali i da njezin primjer ljubavi i dobrote ne bude zaboravljen.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju