Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Selo gradi vrtić životnom ušteđevinom bake Slavice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebačka dobra baka, Slavica Kanić Detelić, odlučila se na nesvakidašnji potez. Darovala je svu svoju životnu ušteđevinu od 50 tisuća eura za izgradnju dječjeg vrtića u predgrađu Mala Mlaka.

Osamdesetdvogodišnja baka Slavica Kanić - Detelić odlučila je darovati svoju životnu ušteđevinu za izgradnju vrtića u njenom rodnom mjestu. Kaže, zato što njezina Mala Mlaka nema vrtić.

Pročitajte i ovo Škola Godine su samo broj VIDEO Nikada nije kasno! Baka prvi put sjela u školske klupe s 92 godine Tomislav Pavičić, Hrvatske vode - 1 POGINULE DVIJE OSOBE Voditelj Hrvatskih voda o tragediji kod Jasenovca: "To je možda i njihova odgovornost"

- Ja sam željela pomoći na taj način i mojoj obitelji u selu koji imaju djecu i djeci čitavog sela, objašnjava baka Slavica. 

U njezinoj rodnoj Maloj Mlaki djeca godinama odlaze u deset kilometara udaljen vrtić u Remetincu. Zato se obratila gradskim vlastima i pokrenula izgradnju vrtića. Sve to radi samo radi velike ljubavi prema djeci koju nije imala.

- Mene je rat udesio da nisam mogla imati djecu, a volim djecu. I Ja to radim radi djece ne samo moje obitelji nego čitave Mlake.

Baka Slavica ne želi promociju - njezina je ljubav prema djeci čista i iskrena. Pobrinula se da i u slučaju njene smrti prije izgradnje vrtića novac dobiju djeca. 

- Ja sam čak napravila oporuku u slučaju da se meni nešto dogodi, da umrem, a da se zna kome ide novac. Rekla sam ako ne vrtiću onda bolnici, u svakom slučaju djeci, priča baka Slavica. 

Njezina dobrota i nesebičnost uspjele su pokrenuti izgradnju. Općinska vlast je potaknuta donacijom već naručila projekt i obećava da će djeca krenuti u vrtić već sljedeće godine.

- Tako da iduće godine djeca iz Male Mlake neće više morati ići deset kilometara do najbližeg vrtića nego će ići u vrtić u blizini svojih kuća, kaže Jadranko Baturić, predsjednik gradske četvrti Novi Zagreb-Zapad. 

Baki Slavici želimo da baš ona sljedeće godine prereže vrpcu novog vrtića u Maloj Mlaki, ali i da njezin primjer ljubavi i dobrote ne bude zaboravljen.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene