Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Informacije dobivaju 'na kapaljku'

Seljaci upozoravaju da ne znaju što ih čeka u EU

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok u Europskoj uniji traju pregovori o novoj poljoprivrednoj politici koja će se primjenjivati od 2013., naši poljoprivrednici upozoravaju da ne dobivaju informacije o tome što ih čeka hrvatskim članstvom.

Predstavnici Hrvatske poljoprivredne komore stoga putuju u Bruxelles. Ondje će razgovarati s europskim poljoprivrednim komorama o mogućem udruživanju, ali i o tome koliko će ulazak u EU stajati hrvatskog seljaka.

Pročitajte i ovo Francuski seljaci blokirali autocestu - 2 Nezadovoljni radom vlade VIDEO Francuski seljaci blokirali autoceste: Konvoj traktora stvorio kaos oko Pariza, čeka se premijerov govor Ilustracija Tko smije znati? Dali mu broj da nazove rodilište pa mu rekli da mu ne smiju otkriti - ništa. Liječnica: "Ljudi koji žele informacije nam prijete, a mi smo nezaštićeni"

>> Seljaci čekaju predviđenih 300 milijuna kuna odštete

'Nismo dovoljno informirani o onome što nas čeka kada uđemo u EU niti smo dovoljno informirani što je to ispregovarano sa EU, a u naše ime. Do tih informacija dolazimo na kapaljku ili nikako', ističe Darko Grivičić, predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene