Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ništa od odluke

Milanović je već bio spreman dati svoje mandate za koaliciju, ali MOST-u 'treba još vremena'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pregovori se nastavljaju nakon konzultacija s predsjednicom.

21:30 - Predsjednik SDP-a Zoran Milanović ponudio je u ponedjeljak pregovaračima Mosta potpise zastupnika koalicije Hrvatska raste s kojima bi čelnik te stranke Božo Petrov u utorak otišao na konzultacije s predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović, no iz Mosta mu je odgovoreno da im za to treba još neko vrijeme, doznaje se neslužbeno među sudionicima pregovora.

Pročitajte i ovo Hrvatski sabor i Europski parlament izbori 9. lipnja Ovo je goruće pitanje Europske Unije, a hrvatski kandidati za europski parlament slažu se oko jednog pitanja Europski izbori - 2 Drugačija mišljenja Ovo je jedna je od gorućih tema u Europskoj uniji: Pogledajte što na nju kažu hrvatski političari

U koaliciji Hrvatska raste doznaje se kako su sve njihove stranke bile spremne još večeras pozvati svoje ljude kako bi potpisali potporu Petrovu kao mandataru, no u Mostu neslužbeno objašnjavaju kako takvu odluku ne mogu donositi naprečac te kako im je za nju nužna potvrda zajedničkog tijela izabranih zastupnika i Nacionalnog vijeća Mosta.

19:26 - 'Razgovarali smo o odgovornosti prema resorima i formiranju Vlade', kazao je čelnik Mosta Božo Petrov. Dodaje da će mandatara definirati kada se definiraju sve ostale stvari. 'Sutra idemo kod predsjednice. Nećemo ići s potpisima, zatražit ćemo dodatno vrijeme', zaključuje Petrov.

19:23 - Nakon sastanka s Mostom, Zoran Milanović je kazao kako u utorak na konzultacije s predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović neće ići s imenom mandatara. 'Zatražit ćemo nekoliko dana odgode', kazao je Milanović te dodao da sve vodi prema dogovoru. Kaže kako su pregovarači Mosta 'tvrdi, ali da to cijeni'.

Vesna Pusić, čelnica HNS-a, rekla je je da je današnji sastanak bio konstruktivan, ali da će se još vidjeti kako će se sve završiti.

16:57 - U 17 sati je počeo nastavak pregovora MOST-a i SDP-a. Nitko iz SDP-a nije htio komentirati nadolazeći sastanak.

Izabrani zastupnik Mosta Robert Podolnjak izvijestio je novinare da je Mostu iz HDZ-a u traženom roku, do 16 sati, stiglo priopćenje u kojem se ne spominje tripartitna Vlada.

"Nema niša od tripartitne Vlade", rekao je i dodao da se nastavljaju pregovori s koalicijom Hrvatska raste.

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović, koji je sa suradnicima i koalicijskim partnerima prije toga došao u prostorije Mosta na nastavak pregovora, nije odgovorio na pitanje očekuje li da će se u pregovore vratiti HDZ, a Branko Grčić rekao je kako " to nitko ne zna".

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene